Ugrás a fő tartalomra

November 17. - Még nincs végeMa arra a napra emlékezünk, amely 31 éve elindított egy meghatározóan fontos folyamatot, amely három évtized után fokozatosan eljutott abba a pontba, ahol a demokratikus berendezkedés és a tisztességes politikai verseny már nem csupán üres szólam, de a tettek szintjén is megmutatkozik.

Hogy mire gondolok? Nos arra, hogy forradalom híján a szemfülesek és a titkosok az új, zavaros rendszerben megcsinálták maguknak azt a mesevilágot, amit az átkosban még ők sem mertek, mert ugye, jött az a fránya fekete Volga.

Mára fehérgalléros szupergazdag megmondóemberekként szabják a gazdaság, a politika, a média és a közélet fazonját, és sokaknak fel sem tűnik, hogy ezek ugyanazok. Vagy ugyanazok fiatalabb, "remékelt", "fészliftes" kivitelben! A proletár világpolgár ideológiát és a balliberális világlátást az anyatejjel magukba szívó leszármazottaikon keresztrül.

Az elmúlt években evilági (hozzáadott érték) adópadicsomot hoztak létre. Maguknak. A köz pénzének lenyúlási sémáit mesterszintre fejlesztő rendszert működtettek, amit nevezhetünk oligarchorkáciának, vagy őszinte szókimondással akár gátlástalan aljasságnak is.
Hát ennek a korlátlan világi hatalom bukásának élhetjük meg mostanság az első szívderítő pillanatait.

Három évtized után talán tényleg befejeződhet a rendszerváltás? Talán igen, de tennünk kell érte, hogy végre a tisztesség győzedelmeskedjen az összekacsintós, kéz kezet mosós világon. Közös a felelősségünk, hogy a jobb és szabadabb világ, amit az idősebbek és a középkorosztály a gyermekeiknek és unokáinknak harcolt ki három evtizede komoly veszélyek és nehézségek árán megmaradjon és egyre inkább közelítséen ahhoz a gazdasági és társadalmi idillhez, ami ezeddig csupán a remény szintjén létezett.

A diákok, a polgárság és a munkásosztály haladó része 89-ben résnyire megnyitotta az új ház ajtaját, de a küszöbön átlépve az áhított új lakhelyünket nekünk, tisztességes politikusoknak és közembereknek kell élhetővé és mindenki számára komfortossá tennünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!