Ugrás a fő tartalomra

Robay Retro Video Home Disco - 1. részKarantén, végeláthatatlanul. Félelem, riogatás, pánik. Tiltás, tiltás hátán, minden reálközösségi összejövetel két hónapja passzé, mindenki otthon dolgozik, majd tesz-vesz, a családi kötelékek szilárdulnak ugyan, de a barátok, ismerősök, a napi találkozások nélkül mégis úgy érzi az ember, hogy valami fontos hiányzik, az egész élet valahogy mintha elvesztette volna a kovászát, sava-borsát.

Ebből is látszik, illetve immár tapasztalati úton bizonyítást nyert, hogy jó, meg hasznos dolog az online közösségi média, az ottani ál szocializálás, de mégsem az igazi. A Mátrixhoz hasonlóan sokan kivágyódnak már az avatárok mímelt világából az igaziba, ami ugyan nem annyira cuki, de egy finom presszó a kávézó teraszán, egy fagyi a barátokkal a téren, egy ital és táncos bulizás a kedvenc szórakozóhelyen - ahogy a reklámszlogen is mondja - megfizethetetlen!

Tagadhatatlan, a nyugodtabb életvitel, a lassítás eleinte jól jött a dugók, tömegközlekedési zsufi, a hajsza, az idegbajos teljesítménykényszer, a zavarodott rohanás után, de bizony idővel az ember valahogy mégis inkább visszavágyik a sokszor átkozott, úgymond normálba.

Az otthoni zoom-jammelés és balkonkoncertek helyett már jó lenne egy kis igazi zenés táncmulatság. Valahogy én is várom már, hogy újra a DJ-pult mögött álljak és a legnagyobb retró slágereket nyomjam. Persze az még mindig kicsit odébb van, de már azért talán pislákol a fény az alagút végén. 

Amíg nem találkozhatunk a Vikingben vagy máshol élőben, addig hallgassátok, nézzétek meg retró egyvelegem "home" kiadásának első részét! A mintegy 2000 dalból, klipből álló repertoáromból ezúttal a következő előadókat, együtteseket választottam ki: Paul Anka, Hungária, Rocky Sharpe and The Replays, Ladánybene 27, Laid Back, M7, Leonard Cohen, Lord, Limahl, Locomotiv GT, Loft, Wham, Lola, Unique II, Maché, Maduar. Jó szórakozást kívánok!

MC Robay
A zenei kínálat és a fellépések időpontja itt tekinthető meg.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!