Ugrás a fő tartalomra

Dolgozunk tovább!Tisztelt választó! Szeretném megköszönni a szombati parlamenti választásokon rám leadott szavazatokat, a bizalmat és a kiállást pártunk és az elvhű magyar politizálás mellett!

Szándékosan vártam egy kicsit, hogy ne forró fejjel, indulatosan értékeljem az eredményt, mivel fontos, hogy e vízválasztónak is mondható időszakban higgadtan és felelősségteljesen nyilatkozzunk meg.

Tény, hogy a választás az MKÖ-projekt számára nem hozta meg a várt áttörést. A fiatal titánok és az ex-hidasok által táplált remény falsnak bizonyult, a fiatal és új választók masszív mozgósítása és a hidasok nagyszámú átszavazása csupán hiú ábránd maradt. Kiderült, hogy kizárólag az MKP kemény magja képes komoly számbeli erőt felmutatni, ami sajnos önmagában továbbra is kevés és  - ami a legborzasztóbb - egyre zsugorodik!

Az asszimiláns, vegyes politika leszoktatta a magyarokat a gerinces kiállásról. Fals világpolgári eszményképek jelentek meg követendő példaként, a szabados média által gerjesztett, gyakran álproblémák fontosabbá váltak, mint a gyökerek, az identitás, a nemzethez tartozás, a konzervatív értékrenden alapuló egészséges világlátás. Gyöngült a nemzeti immunrendszerünk és már sajnos nem természetes reakció az, hogy a bajban ösztönösen összezárunk.

A magyarajkú, részben talán még magyar identitású választók nagy része, minteg 40%-ka már nem a nemzeti elvet követte a pártválasztásnál, hanem polgári alapon választott olyan pártot, amelyet a siker legvalószínűbb letéteményesének gondolt. Mert az újkapitalista, oligarchisztikus világ már nem jóra és rosszra osztja az embereket, hanem sikeresre és sikertelenre, azaz "lúzerre". És valljuk meg őszintén, hogy melyik fiatal tizen-huszonéves akar lúzer lenni? Egyik sem! Talán ezért nem is működött a nagy csinnadrattával beharangozott "újkezdetes" mozgósítás.

A gerincesség, a tisztesség, a becsületesség sajnos manapság a fiatalság értékrendjében csupán a gazdagság, sikereség és menőség után foglal helyet. De azért nem mindenkinél. Szerencsére! Meg hát, ismerjük Churchill sarkos véleményét: aki fiatalon nem liberális, annak nincs szíve, aki pedig idősebb korában nem konzervatív, annak nincs esze! Én is így gondolom. Számunkra a megtartó erő egyértelműen a hit, a nemzet és a becsület!

Ami a jövőt illeti: egyértelmű, hogy amennyiben nem csökkentik a bejutási küszöböt a nemzetiségi politikai szubkjektumok számára, vagy nem módosítják a választási rendszert olyanra, mint például a magyarországi, ahol nemcsak az országos listás szavazás eredményeként szerezhető parlamenti mandátum, de az egyes regionális választókörzetekből is, akkor nem marad más lehetőség, csupán az "anyahajó" megoldás. Hogy ez mit takar? Azt, hogy minden magyar politikai szubjektum a választáson elért preferenciaszavazatai arányában nominál jelölteket az MKP listájára, amely így egyedüliként indulna az országos megmérettetéseken, azaz az europarlamenti és a szlovákiai parlamenti választásokon. Az egyéb választásokon pedig ésszerű megegyezések szükségesek a pártok között a lehető legjobb eredmény elérésének érdekében, minden községben, városban, megyében az adott lehetőségekhez és esélyekhez mérten.

Aki osztja a véleményemet, van kedve és ereje megpróbálni változtani Komárom, a szélesebb régió és az ország dolgain, az jelentkezzen az újjászerveződő komáromi MKP-alapszervezetbe! A Tiszti pavilonban van a járási irodánk, ahol a hétköznapok bármelyikén leadhatja az mkp honlapjáról letölthető jelentkezési kérelmet.

Dolgozzunk tovább keményen, legyünk mi az alapja a fokozatosan kialakuló egységnek, tegyük közösen jobbá, szebbé városunkat, régiónkat és országunkat! Legyünk jó patrióták, legyünk Közép-Európa legnagyobb és legdicsőbb nemzetközösségének büszke tagjai!

Králik Róbert, az MKP komáromi parlamenti képviselőjelöltje

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!