9. testület


A komáromi képviselő-testület 9., rendkívüli időpontban összehívott ülésére 2019. augusztus 15-én 17 órától került sor.

Az ülés összehívásának elsődleges oka az étkeztetési szülői hozzájárulás nagyságának kiegyenlítése volt. Az előző ülés összefoglalójában olvashatnak róla, de a lényeg az, hogy az elfogadott rendelet értelmében minden komáromi iskolát látogató gyermek azonos áron étkezhet szeptembertől, függetlenül az intézmény fenntartói hátterétől. A vita ez ügyben a szekuláris, ateista illetve a hívő, keresztény világlátás és beidegződések különbözősége mentén zajlott helyenként igencsak meglepő véléleményeket és érvelést hozva a felszínre.
Kifogások merültek fel továbbá a Com-Média Kft. korábbi furcsa gazdálkodása kapcsán, amely könyvelésileg a vöros tartományba sodorta a céget. Így most a város kénytelen volt vagyonátruházás útján úgymond mentőövet dobni neki.
Egyes képviselők nem hagyták szó nélkül az iskolakonyhák felújítására a költségvetésben eredetileg előirányzott összeg minteg 300 százalékos növelésének tényét sem, nem megfelelő kezdeti költségbecslést és nyilvánvaló túlárazást emlegetve. A beruházással megbízott Comorra Servis cég igazgatója azonban - mivel nem volt jelen az ülésen - nem tudta megvédeni az álláspontját a költségnövekedés miértjével kapcsolatban.

Röviden ennyi, minden egyéb az alábbi felvételen tekinthető, hallgatható meg.

A teljes programot ITT találják meg.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi