Ugrás a fő tartalomra

Köszönjük, Tittel, köszönjük, hidasok!


Mi volt ez, kedves hidasok? Sima elmélázás? Érthetetlen nemtörődömség? Rafinált átejtés? Aljas átverés? Valójában mindegy. Az eredmény a fontos, ami számunkra nagyon nem jó, sőt tragikus!
Nem azért, mert egy DAC-meccs kevésbé lenne közösségépítő, vagy éppen lélekemelő a Himnusz eléneklése nélkül (egyébként vélhetően az), hiszen a Nélküledet nem tudják betiltani, vagy ha igen, majd lesz másik hasonló dal, de valami MOST tényleg megtört, bennünk, magyarokban. Egyénenként személyesen és a multikulti jólétbe ringatott felvidéki közösségünkben is. Levált a hályog a szemekről, a szívek egy ritmusban dobbantak meg, az emberekből kikívánkozott a csalódottság, a düh, a jogos felháborodás. Mintha - látva a masszív közösségi visszhangot - elkezdtünk volna ébredezni sokéves hofehérke-álmunkból. Valami megmozdult. Bennünk és a közösségben is! Hiszen nem a tiltás a fájó - tiltottak és tiltanak, megtagadtak és megtagadnak tőlünk itt sok mindent -, de itt a nemzeti és vallási identitásunk alapkövét mozdították ki a helyéből!
Ez olyan, mint a zászlóégetés. De ezúttal nem alkoholgőzös, korlátolt futballhuligánok gázoltak a lelkünkbe, hanem a T. ház krémje (legalább is annak mondják és tartják magukat) köpött átvitt értelemben egy embereset az arcunkba. És ehhez, nemhogy csak asszisztáltak, de tevékenyen hozzájárultak a mi szavazatainkkal kiskirályokká avanzsált emberek! Na, ez a fájó. De ez nagyon!
Lehet magyarázni a bizonyítványt, hogy belecsempészték azt az ominózus félmondatot az eredeti szövegbe, meg azzal is lehet áltatni a népet, hogy javítható a hiba, nem parafálta még a leköszönő államelnök - egyébként neki is fel van adva a lecke -, meg azzal, hogy már tárgyalnak a visszakozás ügyében. Késő bánat, uraim!
Ezzel a döntéssel a sovén nemzetiek (a Híd koalíciós PARTNERE) és a velük ilyen-olyan okból együtt szavazó honatyák elvették tőlünk a nemzeti és a nagy egyházi ünnepeinket! Mert azokon minden más csak egyfajta előjátéknak minősült, az igazi katarzis nemzeti imánk közös éneklése volt. Volt.
De, hogy miért köszönjük? Nos azért, mert végre felébredtünk, végre összefogtunk, végre egy emberként, egy irányba indultunk el! A 94-es nagygyűlés összehívásához is egy aljas és sovén területrendezési törvény kellett.
Gurul a kő...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!