6. (rendkívűli) testület


A komáromi képviselő-testület hatodik, rendkívüli időpontban összehívott testületi ülésére 2019. április 23-án 16.00 órától került sor.

Az elsődleges ok a városi média cég, a Com-média Kft. ügyvezető igazgatójának lemondása nyomán kialakult jogi helyzet orvoslása volt, de a program számos egyéb ponttal is bővült.

Az interpellációk keretében Andruskó Imre ismét a város által végzett behajtások módját kifogásolta. A polgárok azzal keresték meg, hogy a nem komáromi tartózkodást bizonyító községi igazolást évekig elfogadták, majd egyszer csak nem.
Bohumír Kóňa, az illetékes hivatali szakosztály vezetője elmondta, hogy a más község által kiadott igazolást csupán egy évben nem fogadta el a hivatal az aktuális önkormányzati rendelet értelmében. Kiderült az is, hogy a város nagyságrendileg mintegy tízezer tartozást tart nyilván, amit a törvény értelmében köteles behajtani, behajtatni.

Az eddigi Com-média-igazgatót, Batta Györgyöt az országos frekvenciatanács tagjává választották a szlovák törvényhozásban, ezért az elkövetkező bő négy évben - összeférhetetlenség miatt - Szlovákiában nem tevékenykedhet a média területén. A versenypályázat útján megválasztott új igazgató beiktatásig az ügyvezetői teendőket Czékus Péter, jelenlegi főszerkesztő látja majd el. Az új igazgatót egy héttagú bizottság fogja kiválasztani (Bauer Ildikó, Sebő Zsolt, Szénássy Tímea, Varga Tamás, Ondrej Gajdáč, Kovács Dávid, Lívia Škriváneková) és a testület hagyja majd jóvá a kinevezését.

A KOMVaK Kft. kénytelen kifizetni a 2011-es évre vonatkozóan cca. 236 ezer euró adóhátralékot (beleértve a büntetőkamatokat is)!!! Ezt meg is térítették - a cég megújuló hitelkeretéből -, mivel fennállt a veszélye annak, hogy zárolják a cég számláit, ezáltal a KOMVaK működése ellehetetlenült volna.

A programban szereplő határozatok, javaslatok mindegyike nagy többséggel lett megszavazva kivéve az egyik idegenforgalmi kérvényt (videó felvételek készítésére kért egy helyi vállalkozó 2 ezer eurót), amelyet az illetékes bizottság igen, a városi tanács viszont nem támogatott, így a testület sem bólintott rá. A többi kérvény a bizottsági döntés értelmében lett jóváhagyva, így elosztásra került az erre a célra szánt, 10 ezer eurós  idegenforgalmi keret nagy része.

Végül a benyújtott javaslat értelmében módosult a testület tárgyalási rendje is. Andruskó Imre két módosító javaslata nem kapta meg a kellő támogatáast. A tárgyi megjegyzésekre ezek után a képviselők 5 perc helyett, immár csak két percig reagálhatnak.

Az ülés programját ITT találják meg.

Ha kíváncsiak a részletekre, nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi