Ugrás a fő tartalomra

6. (rendkívűli) testület


A komáromi képviselő-testület hatodik, rendkívüli időpontban összehívott testületi ülésére 2019. április 23-án 16.00 órától került sor.

Az elsődleges ok a városi média cég, a Com-média Kft. ügyvezető igazgatójának lemondása nyomán kialakult jogi helyzet orvoslása volt, de a program számos egyéb ponttal is bővült.

Az interpellációk keretében Andruskó Imre ismét a város által végzett behajtások módját kifogásolta. A polgárok azzal keresték meg, hogy a nem komáromi tartózkodást bizonyító községi igazolást évekig elfogadták, majd egyszer csak nem.
Bohumír Kóňa, az illetékes hivatali szakosztály vezetője elmondta, hogy a más község által kiadott igazolást csupán egy évben nem fogadta el a hivatal az aktuális önkormányzati rendelet értelmében. Kiderült az is, hogy a város nagyságrendileg mintegy tízezer tartozást tart nyilván, amit a törvény értelmében köteles behajtani, behajtatni.

Az eddigi Com-média-igazgatót, Batta Györgyöt az országos frekvenciatanács tagjává választották a szlovák törvényhozásban, ezért az elkövetkező bő négy évben - összeférhetetlenség miatt - Szlovákiában nem tevékenykedhet a média területén. A versenypályázat útján megválasztott új igazgató beiktatásig az ügyvezetői teendőket Czékus Péter, jelenlegi főszerkesztő látja majd el. Az új igazgatót egy héttagú bizottság fogja kiválasztani (Bauer Ildikó, Sebő Zsolt, Szénássy Tímea, Varga Tamás, Ondrej Gajdáč, Kovács Dávid, Lívia Škriváneková) és a testület hagyja majd jóvá a kinevezését.

A KOMVaK Kft. kénytelen kifizetni a 2011-es évre vonatkozóan cca. 236 ezer euró adóhátralékot (beleértve a büntetőkamatokat is)!!! Ezt meg is térítették - a cég megújuló hitelkeretéből -, mivel fennállt a veszélye annak, hogy zárolják a cég számláit, ezáltal a KOMVaK működése ellehetetlenült volna.

A programban szereplő határozatok, javaslatok mindegyike nagy többséggel lett megszavazva kivéve az egyik idegenforgalmi kérvényt (videó felvételek készítésére kért egy helyi vállalkozó 2 ezer eurót), amelyet az illetékes bizottság igen, a városi tanács viszont nem támogatott, így a testület sem bólintott rá. A többi kérvény a bizottsági döntés értelmében lett jóváhagyva, így elosztásra került az erre a célra szánt, 10 ezer eurós  idegenforgalmi keret nagy része.

Végül a benyújtott javaslat értelmében módosult a testület tárgyalási rendje is. Andruskó Imre két módosító javaslata nem kapta meg a kellő támogatáast. A tárgyi megjegyzésekre ezek után a képviselők 5 perc helyett, immár csak két percig reagálhatnak.

Az ülés programját ITT találják meg.

Ha kíváncsiak a részletekre, nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!