Ugrás a fő tartalomra

Lila ruha, lila köd...Mit lehet erre mondani?

Bezárultak az urnák, a bizottsági tagok fáradtan nekidurálták magukat és számolni kezdtek, majd meglett az eredmény is, elkönyvelték, parafálták, leadták, majd a statisztikai hivatalban összesítették a népakarat alig felének véleményét és kevéssel éjfél előtt már jöhettek is a jelölti sajtótájékoztatók, az értékelés, az üzengetés. A tény visszafogott tudomásulvétele a vesztes rajongók körében, vagy a leplezetlen örömködés a nyertes oldalon, meg a miegymás.

Jött is Šefčovič a nejével együtt a kamerák elé, és kicsit olyan érzése volt az embernek, hogy nagyon elege van az egészből, de valahol mintha örülne annak, hogy a felelősség terhe nem az ő vállát nyomja majd és a 40 százalék körüli eredménnyel olyan nagyon le sem égett. A főnöke is elégedett lehet, meg neki sem kell ilyen provinciális, alulfizetett kalodába hajtania a fejét. Illedelmesen gratulált a nyertes hölgynek, a saját családjának köszönetet mondott a támogatásért és gyorsan le is lépett. Az újságírók igaz próbálták kiszedni belőle, hogy a jelen támogatással a batyuban esetleg megpróbál-e alávágni a főnökének, dagonyázni kicsit a helyi pártpolitika mocsarában, de – edzett europolitikus lévén – semmit nem húztak ki belőle, azt mondta, hogy az ilyesmikkel majd akkor foglalkozik, ha jól kialussza magát, aztán meg rohan vissza Brüsszelbe, mert lejárt a fizetetlen szabija.

Aztán jött kisvártatva Čaputová asszony is, aki kicsit bizonytalannak és határozatlannak tűnt, mintha nem akarná elhinni, hogy a misszió lényegi része visszafordíthatatlanul kezdetét vette. A szlovák „ďakujem” után elrebegett egy „keszenemet” is, amit más kisebbségek nyelvén is megismételt – szép gesztus volt egyébként -, de a  Shaviv-féle profi kampányvezetés kapcsán nem csodálkoztunk, hogy az elnöki antré is, - PR szempontból - rendben volt. A szövegét is jól megírták, abban sem találtam kivetnivalót, sőt az újságírók kérdéseire is elfogadhatóan válaszolt. Ami zavart kicsit, hogy talán a szükségesnél jobban elérzékenyült, a könnyeivel küszködött néhány a családot és a magánéleti áldozatokat firtató kérdés nyomán, de hát nőből van és a nők a politikában ilyen szempontból is kívántak, hiszen, ha okosan politizálnak, képesek lehetnek enyhén visszafogni az arcoskodó és falloszméregető férfitársaikat.
Ami viszont zavart, az a lila ruhája volt, meg a mögötte álló siserehad. Engemet a lila szín valahogy a magyarországi überliberális hipszterpártra, a Momentumra emlékeztetett. Hasonlóképpen a mögötte felsorakozott divatszakállú tapsikoló, kurjongató, az Európa keleti felén végigsöprő függetlenhullámot meglovagoló támogatók sokasága.
A győztes jelöltet szakmailag és főleg anyagilag (ESET-es és még kitudja milyen pénzen) támogató két parlamenten kívüli liberális kezdeményezés elnökének pódiumra lépése is visszatetsző volt számomra. Zuzanát nemes egyszerűséggel letessékelték a színpadról és az elnökválasztási dicsmenet hatása alatt már a májusi europarlamenti győzelem illuzórikus perspektívájával kezdtek el kacérkodni.

A macronisták Európa szerte bonthatták a szénsavval dúsított márkás boraikat és kárörvendve nyugtázhatták, hogy sikerült az első szöget beverniük a visegrádi egység koporsójába. Remélem, azért az uniós választás rácáfol a várakozásaikra és a bal-liberális, föderalista oldal veszít majd erejéből és szertefoszlanak a nemzetirtó, birodalmi lázálmok.

Végül egy jellemző és találó véleménycsere a facebookról:
-          Liberális, fiatal és nő. Mi a baj ezzel?
-          Azzal, hogy fiatal és nő, semmi…

Fotó: sme.sk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!