Ugrás a fő tartalomra

Ne próbáld ki!


Mifelénk is egyre terjednek az önkiszolgáló pénztárgépek, amiket a fiatalabb vásárlóközönség viszonylag gyakran és szívesen használ, mivel meggyorsítja a vásárlást és megkíméli őket a nyomasztó és idegesítő sorbanállástól.

2019-re világszerte 325 ezer kassza válik önkiszolgálóvá, és bár egyelőre Kelet-Európa nem tartozik az automatizálás élvonalába, a technológia nálunk is elég elterjedté vált. Az eszközök segíthetnek a munkaerőhiány csökkentésében, azonban egy kutatás szerint a vásárlók lopásra való hajlandósága is ugrásszerűen megnőtt általuk.

Van, akinek ilyesmi eszébe sem jutna, vannak viszont olyanok is, akik bizony kipuhatolják a rendszesr tökéletlenségéből adódó csalási lehetőségeket. Ennek részben érzelmi okai vannak, egy gépet ugyanis az emberek "nem sajnálnak" annyira, mint egy pénztárost.

És, hogy mik a leggyakoribb stiklik?
Van vevő, aki a darabszámmal trükközik, más úgy húz át több terméket, hogy a vonalkódolvasó csak egyet lásson és van, aki csak úgy tesz mintha leolvasná a terméket.

Franciaországban egy srác viszont ennél sokkal ötletesebb és nagyobb értékű lopást követett el általa. Egy playstation dobozt mért le a zoldségespultnál és ragasztotta rá a kinyomtatott vonalkódot. Így a sokszáz eurós kutyüt 9 euróért vette meg, majd adta el egy százasért. A sikeren felbuzdulva újra megpróbálta, de akkor már számítottak rá és fülöncsípték. A "kreativitásának" a jutalma négy hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetés lett. Úgyhogy nem éri meg próbálkozni!

Az eset azonban a bolttulajdonosokat óvatosságra kell, hogy intse, és inti is, mivel egyre több helyen kénytelenek embereket is tartani a gépek mellett ez pedig növeli az önkiszolgáló kasszák megtérülési idejét. Kisebb boltoknak nem is igazán éri meg ilyen pénztárgépet tartani.

(Forrás: g7.hu, europe1.fr, itcafe.hu)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!