Mennyire biztonságos hely városunk?


Az ember azt gondolhatná, hogy az ilyen provinciális városok, mint Komárom is, a nagyobb és szerteágazó lehetőségek tárházát legalább azzal képesek kompenzálni, hogy itt a szinte családias, kisvárosi közegben nagyobb biztonságban érezheti magát az ember. Hát, ez nem biztos, hogy így van!

Erre jó példa a szombati eset. A Nyitra Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője által a sajtónak eljuttatott információk alapján egy nap leforgása alatt két rablótámadást is elkövetett egy Ivan nevű, 31 éves komáromi illetőségű férfi.
Fél nyolc környékén egy fiatal lányt támadott és vert meg brutálisan, a földre teperte és ütötte, többször durván hasba verte, majd eltulajdonította az mp3-lejátszóját és a táskáját a mobiltelefonjával. Ez nem volt neki elég, kilenc óra körül egy 53 éves nő esett áldozatául, akit a járdán hátulról ököllel fejbe vert, majd a védekezni alig tudó nőt a földön ököllel tovább ütötte, amíg ki nem tudta tépni a kezéből a kézitáskáját. Ezt követően a zsákmányával futásnak eredt, de a nő megpróbált utána futni és elkezdett segítségért sikoltozni, így sikerült három bátor férfinak az erőszakoskodó rablót a rendőrök érkezéséig feltartóztatnia. Csupán az ő lélekjelenlétüknek és tettrekészségüknek köszönhető, hogy az illető nem oldott kereket.
A tettes vélhetően előzetesbe kerül, de sajnos ettől még nem biztos, hogy a környék és a város biztonságosabbá vált.

Sajnos a tömör rendőrségi információ nem tartalmazta a tettek pontos helyét, de néhány nappal később olyan, - hivatalosan meg nem erősített - értesülések láttak napvilágot, hogy az esetek nem a város valamelyik kétes hírű lakótelepén, hanem a tágabb belvárosban, a Tél utcán történtek!

De valójában mindegy is, hogy mi a pontos helyszín, a kérdés az, hogy mennyire érezheti magát biztonságban egy a járdán békésen sétáló idősebb ember, egy fiatal lány, vagy egy kisiskolás gyermek bárhol a város területén. A szülő engedje-e csemetéjét egyedül hazajönni az iskolából, vagy engedje-e el kamasz leányát, fiát kora este egyedül egy fagyira vagy moziba?
Újabb Régebbi