Ugrás a fő tartalomra

Mennyire biztonságos hely városunk?


Az ember azt gondolhatná, hogy az ilyen provinciális városok, mint Komárom is, a nagyobb és szerteágazó lehetőségek tárházát legalább azzal képesek kompenzálni, hogy itt a szinte családias, kisvárosi közegben nagyobb biztonságban érezheti magát az ember. Hát, ez nem biztos, hogy így van!

Erre jó példa a szombati eset. A Nyitra Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője által a sajtónak eljuttatott információk alapján egy nap leforgása alatt két rablótámadást is elkövetett egy Ivan nevű, 31 éves komáromi illetőségű férfi.
Fél nyolc környékén egy fiatal lányt támadott és vert meg brutálisan, a földre teperte és ütötte, többször durván hasba verte, majd eltulajdonította az mp3-lejátszóját és a táskáját a mobiltelefonjával. Ez nem volt neki elég, kilenc óra körül egy 53 éves nő esett áldozatául, akit a járdán hátulról ököllel fejbe vert, majd a védekezni alig tudó nőt a földön ököllel tovább ütötte, amíg ki nem tudta tépni a kezéből a kézitáskáját. Ezt követően a zsákmányával futásnak eredt, de a nő megpróbált utána futni és elkezdett segítségért sikoltozni, így sikerült három bátor férfinak az erőszakoskodó rablót a rendőrök érkezéséig feltartóztatnia. Csupán az ő lélekjelenlétüknek és tettrekészségüknek köszönhető, hogy az illető nem oldott kereket.
A tettes vélhetően előzetesbe kerül, de sajnos ettől még nem biztos, hogy a környék és a város biztonságosabbá vált.

Sajnos a tömör rendőrségi információ nem tartalmazta a tettek pontos helyét, de néhány nappal később olyan, - hivatalosan meg nem erősített - értesülések láttak napvilágot, hogy az esetek nem a város valamelyik kétes hírű lakótelepén, hanem a tágabb belvárosban, a Tél utcán történtek!

De valójában mindegy is, hogy mi a pontos helyszín, a kérdés az, hogy mennyire érezheti magát biztonságban egy a járdán békésen sétáló idősebb ember, egy fiatal lány, vagy egy kisiskolás gyermek bárhol a város területén. A szülő engedje-e csemetéjét egyedül hazajönni az iskolából, vagy engedje-e el kamasz leányát, fiát kora este egyedül egy fagyira vagy moziba?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!