Kasza Tibor az egyetlen olyan magyar celeb, akinek egymilliós Facebook-tábora van, de Rubint Réka is alulról súrolja a milliót a maga 922 ezer lájkolójával a Fészbuker.hu celeblistája januári adatai alapján.
Ahhoz, hogy valakinek esélye legyen bekerülni a tíz leglájkoltabb magyar celeb közé, legalább 360 ezer facebookozó felfelé mutató hüvelykujjára van szüksége. Pontosan ennyivel áll a 10. helyen Rúzsa Magdolna, akit egy másik megasztáros, Molnár Ferenc Caramel előz meg 405 ezer lájkolóval. Nyolcadik helyen áll Bálint gazda 427 ezerrel, majd Sebestyén Balázs (449 ezer), L.L. Junior (457 ezer), Kiss Ádám (462 ezer) és Majka (476 ezer) következnek. A dobogó legalsó helyezettje az egyébként aranyt aranyra halmozó Hosszú Katinka 498 ezer "tetszikelővel".
És ha már hírességek, megemlítendő, hogy Orbán Viktor miniszterelnök oldalát több mint 643 ezren lájkolják, ami jóval több Hosszú Katinka eredményénél, így, ha politikusokat is ide sorolnánk, ő volna a bronzérmes facebooker.
Nálunk a politikusok között toronymagasan az államelnök, Andrej Kiska vezet 261 ezer lájkkal. A második a sorban az ellenzéki pártelnök, EP-képviselő és kormányfőaspiráns, Richard Sulík 85 ezerrel, majd jönnek a kormánypárti vezetők, az SNS-es pártvezér és házelnök, Andrej Danko (48 ezer), Peter Pellegrini kormányfő (46 ezer) és az Most-Híd párt elnöke és köztársasági elnökjelöltje, Bugár Béla 24 ezer kedvelővel. A másik, a második körre is esélyesnek mondott elnökjelölt, Štefan Harabin 31 ezer lájkkal szintén viszonylag közkedvelt. Robert Fico, a legerősebb kormánypárt elnöke, exkormányfő 21 ezer embert győzött meg arról, hogy érdemes követni a tevékenységét, ami véleményem szerint a háromszoros kormányelnöktől elég harmatos teljesítmény, pláne Orbán Viktorral összevetve a kedvelői számát.
Az MKP elnöke és leendő elnökjelöltje, Menyhárt József 13 ezer kedvelővel büszkélkedhet, ami a nem túl hosszú közéleti jelenlétét tekintve nem is olyan rossz eredmény.

(Forrás: Forbes.hu, Feszbuker.hu)