Fagyos pulcsi az ablakosoktól


A Microsoft olyan pulóvert tervezett, ami önmagában egy paradoxon, hiszen bár meleg, de mivel a Windows 95-ös logója díszíti, valahogy mindenkinek a lefagyás jut róla eszébe.

A redmondiak nyilván a karácsonyi hangulatot szeretnék meglovagolni az egyébként korlátozott mennyiségben gyártott és csak rajongóknak kiosztandó ruhadarabbal, bár a különös mintában van egy adag retró is. Tudnillik a Windows 95-ös, bámennyire is kezdetleges volt, a maga nemében forradalmi újításnak számított az ablakos multitasking elrendezésnek köszönhetően. Ezért sokan nosztalgiával gondolunk rá annak ellenére, hogy a legtöbb használójának nem kevés bosszúságot is okozott a rendszer instabilitása, a gyakori "kék halál", a lefagyás. Aki nem tudná miről is van szó (főleg az XY-generáció képviselőire gondolok), azoknak nagyjából annyit illik tudni róla, hogy  a Windows 95-ös volt a Microsoft első olyan operációs rendszere, ami le tudta taszítani a DOS-t a trónjáról, hiszen magától elindult, azaz nem kellett külön parancssorból vagy Nortonból (a DOS-rendszer kezelőfelülete) futtatni.

A pulcsit megvenni egyébként nem lehet, a Microsoft csak annyit írt a Twitteren, hogy „figyeljétek a privát üzeneteiteket, mert a szerencsés rajongók megkapják a saját darabjukat”. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a cég mi alapján válogat majd a 6,19 millió követője közül.

(Forrás és kép: Forbes, Microsoft Twitter)

Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi