Ugrás a fő tartalomra

Fagyos pulcsi az ablakosoktól


A Microsoft olyan pulóvert tervezett, ami önmagában egy paradoxon, hiszen bár meleg, de mivel a Windows 95-ös logója díszíti, valahogy mindenkinek a lefagyás jut róla eszébe.

A redmondiak nyilván a karácsonyi hangulatot szeretnék meglovagolni az egyébként korlátozott mennyiségben gyártott és csak rajongóknak kiosztandó ruhadarabbal, bár a különös mintában van egy adag retró is. Tudnillik a Windows 95-ös, bámennyire is kezdetleges volt, a maga nemében forradalmi újításnak számított az ablakos multitasking elrendezésnek köszönhetően. Ezért sokan nosztalgiával gondolunk rá annak ellenére, hogy a legtöbb használójának nem kevés bosszúságot is okozott a rendszer instabilitása, a gyakori "kék halál", a lefagyás. Aki nem tudná miről is van szó (főleg az XY-generáció képviselőire gondolok), azoknak nagyjából annyit illik tudni róla, hogy  a Windows 95-ös volt a Microsoft első olyan operációs rendszere, ami le tudta taszítani a DOS-t a trónjáról, hiszen magától elindult, azaz nem kellett külön parancssorból vagy Nortonból (a DOS-rendszer kezelőfelülete) futtatni.

A pulcsit megvenni egyébként nem lehet, a Microsoft csak annyit írt a Twitteren, hogy „figyeljétek a privát üzeneteiteket, mert a szerencsés rajongók megkapják a saját darabjukat”. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a cég mi alapján válogat majd a 6,19 millió követője közül.

(Forrás és kép: Forbes, Microsoft Twitter)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!