Ugrás a fő tartalomra

alakuló ülés


Az újonnan megválasztott komáromi képviselő-testület első, alakuló ülésére 2018. december 6-án 13 órától került sor a patinás Tiszti pavilon dísztermében.

A ciklus első ülésén Stubendek László, leköszönő városvezető bevezetője után a helyi választási bizottság nevében Dobi Róbert mérnök ismertette a november 10-ei önkormányzati választás hivatalos eredményét, majd a 25 városatya átvette a mandátumszerzést bizonyító okmányát. Ezt követően az új polgármester, Keszegh Béla (független) és a megválasztott képviselők nyilvánosan felesküdtek a város és polgárai szolgálatára, valamint a törvények betartására, majd az eskü szövegét kézjegyükkel is ellátták.
Keszegh Béla ünnepi beszéde után kezdetét vette az ülés munkajellegű része. Az új testület jóváhagyta a városi tanács tagjait, valamint a szakbizottságok elnökeit. A választások eredményeként a pártoknak (Most-Híd - 4 képviselője van, MKP - három mandátumot szerzett) egy-egy hely jutott a nyolctagú tanácsban, hasonlóképpen a hét állandó bizottság egy-egy elnöki posztját töltheti majd be jelöltjük. A szakbizottságok 9 taggal dolgoznak majd, ahol az imént vázolt erőviszonyok mentén delegálnak majd tagokat az egyes frakciók. A legtöbb tagot itt is a függetlenek adják majd (18 mandátummal rendelkeznek). A tanácstagok és a bizottsági elnökök nevét az ITT megtekinthető program tartalmazza.
Ami titok maradt egészen az alakuló ülés záró részéig, a konkrét név elhangzásáig, az a második alpolgármester személye volt. Végül kiderült, hogy az új polgármester egy főállású alpolgármesterrel, Varga Tamással (független) és egy részmunkaidős helyettessel szeretné vezetni a várost. Ez a személy - talán sokak meglepetésére - Ondrej Gajdáč (független) lett. A szlovák gimnázium igazgatója félállásban marad az intézmény direktora, de részmunkaidőben már hivatalból a város ügyeivel foglalkozik majd. Amint az új polgármester indoklásában elmondta, ezzel a komáromi szlovákságnak és a sportolóknak, valamint a sportszerető közösségnek (Gajdáč úr aktív sportoló és országos szintű sportvezető is volt) kíván méltó helyet és kellő teret biztosítani a város szűkebb vezetésében.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!