Ugrás a fő tartalomra

2. testület - bizottságok


Az újonnan megválasztott komáromi képviselő-testület első munkaülésére 2018. december 20-án 14 órától került sor.

Az alakuló ülésen megválasztott tanácstagok és szakbizottsági elnökök után a második ülésen megválasztották a kilenctagú állandó és kéttagú eseti szakbizottságok tagjait. A javaslatban szereplő tagok névsora azonban - meglepő módon - jócskán megváltozott, mivel számos cserét eszközöltek módosító javaslatként a képviselők, amik javarészt jóváhagyásra is kerültek. Ebben főként az MKP-csoport jeleskedett. Less Károly (MKP-listán függetlenként szerzett mandátumot) saját nevében kért az mkp-s kvótára vonatkozó, azonban csupán a saját személyét érintő két cserét. Ezek azonban nem kaptak többségi támogatást.
Továbbá fontos, a város költségvetésének módosításával járó pénzügyi javaslatok elbírálásával is foglalkoztak az új városatyák, többek között a jövő évi Komáromi Napok finanszírozására szánt 45 ezer eurós tétel is jóváhagyására került. Itt a fesztivál szervezési módjának megváltoztatására tett az idegenforgalmi bizottság elnöke, Bauer Ildikó javaslatot - szerette volna, ha a Komáromi Napokat nem külsős cég, hanem a részben városi fenntartású Duna mente TDM szervezte volna a jövőben, amely javaslat azonban nem kapott kellő támogatást.
A testület megtárgyalta továbbá a városi hivatal új informatikai rendszerének állapotáról és az átállás körülményeiről szóló főellenőri vizsgálat eredményét is, amely téma számos alkalommal képezte vita tárgyát az előző ciklus ülésein. A képviselők ezúttal is több kifogást megfogalmaztak az új rendszerrel kapcsolatban. A polgármester végül fél éves határidőd szabott meg az ügy végérvényes lezárására.
Szerettek volna pontot tenni az autóvásárlási ügy végére is, ami leginkább a választások előtt borzolta a kedélyeket. Látva, hallva a heves és indulatos vitát az új autók kapcsán kijelenthető, hogy ez az ügy még távolról sem tekinthető lezártnak. Számos jogi, város- és hivatalműködtetési kérdés került a vita hevében a felszínre, amit szintén orvosolni kell majd a jövőre nézve.

A teljes programot ITT találják meg.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!