2. testület - bizottságok


Az újonnan megválasztott komáromi képviselő-testület első munkaülésére 2018. december 20-án 14 órától került sor.

Az alakuló ülésen megválasztott tanácstagok és szakbizottsági elnökök után a második ülésen megválasztották a kilenctagú állandó és kéttagú eseti szakbizottságok tagjait. A javaslatban szereplő tagok névsora azonban - meglepő módon - jócskán megváltozott, mivel számos cserét eszközöltek módosító javaslatként a képviselők, amik javarészt jóváhagyásra is kerültek. Ebben főként az MKP-csoport jeleskedett. Less Károly (MKP-listán függetlenként szerzett mandátumot) saját nevében kért az mkp-s kvótára vonatkozó, azonban csupán a saját személyét érintő két cserét. Ezek azonban nem kaptak többségi támogatást.
Továbbá fontos, a város költségvetésének módosításával járó pénzügyi javaslatok elbírálásával is foglalkoztak az új városatyák, többek között a jövő évi Komáromi Napok finanszírozására szánt 45 ezer eurós tétel is jóváhagyására került. Itt a fesztivál szervezési módjának megváltoztatására tett az idegenforgalmi bizottság elnöke, Bauer Ildikó javaslatot - szerette volna, ha a Komáromi Napokat nem külsős cég, hanem a részben városi fenntartású Duna mente TDM szervezte volna a jövőben, amely javaslat azonban nem kapott kellő támogatást.
A testület megtárgyalta továbbá a városi hivatal új informatikai rendszerének állapotáról és az átállás körülményeiről szóló főellenőri vizsgálat eredményét is, amely téma számos alkalommal képezte vita tárgyát az előző ciklus ülésein. A képviselők ezúttal is több kifogást megfogalmaztak az új rendszerrel kapcsolatban. A polgármester végül fél éves határidőd szabott meg az ügy végérvényes lezárására.
Szerettek volna pontot tenni az autóvásárlási ügy végére is, ami leginkább a választások előtt borzolta a kedélyeket. Látva, hallva a heves és indulatos vitát az új autók kapcsán kijelenthető, hogy ez az ügy még távolról sem tekinthető lezártnak. Számos jogi, város- és hivatalműködtetési kérdés került a vita hevében a felszínre, amit szintén orvosolni kell majd a jövőre nézve.

A teljes programot ITT találják meg.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi