Celinununu. Mi a manó ez?


Celine Dion, a kanadai énekesnő leginkább a Titanic romantikus betétdalával vált ismertté. Ezt a csöpögős lassút én is gyakran játszom retró videó diszkóimon és bizony a dallam és az filmemlék hatására szorosan összebújnak a párok, és bármily meglepő és maradi a dolog, főleg fiúk és lányok táncolnak párban...

Ahogy az egyébként korszakos filmalkotásban a két főszereplő, Leo és Kate is szinte teljes bizonyossággal állítható módon FÉRFIként és NŐként bonyolódott egymással tiltott és fergeteges szerelembe.

Eddig minden oké, szép és jó, mondhatnánk tradicionális. De! Az új liberális világlátás, szabados világ(t)rend értelmében a nemek természetes volta már nem menő. Egyfajta rabszolgaság, a rurális konzervativizmus béklyója az újszülötteket kislányokra és kisfiúkra kategorizálni. Majd ők, amint értelemre ébrednek, eldöntik mik is valójában! (Nooormális???)

Egy nehezen elhanyagolható ténytől hajlamosak az ÚJ REND (NEW ORDER) protagonistái megfeledkezni. Mégpedig arról, hogy minden egészséges kisded vagy fityegővel, vagy nunival jön a világra, így ez a nyilvánvaló különbség viszonylag nagy bizonyossággal meghatározza a jövevény nemét, azt, hogy fiúcskával vagy kislánnyal van-e dolgunk. Meg hát azt a tényt is valahogy hanyagolják a "felszabadítók", hogy a várandóság idején az anya és apa második kérdése (az "Egészséges? után) az első ultrahang vizsgálaton az, hogy fiú lesz-e vagy lány?

Az új rendesek mindezt a sutba kívánják dobni és az egyébként tehetséges és világszerte ismert és elismert énekesnő is beállt a sorba. Mert ez most olyan trendi. Csinált is egy klipet, reklámfilmet, ahol az általa tervezett babaruci-kollekciót kívánja népszerűsíteni. A gond csak az, hogy egyfajta felszabadítóként megfosztja a gyermekeket a nemi mivoltukra utaló ruházatuktól, a hagyományos rózsaszín és világoskék színvilágtól. A varázskonfetti szétfújásával a kórház újszülött osztályán minden gyermeket azonos fekete-fehér (internacionalista egyenszürke?) ruhácskába öltöztet. A plusz jel és a New Order felirat - a színkombináción túl - egyértelműen a gendersemlegességre utal.

Ha ez a promóciós videó csupán az új Celinununu márka polgárpukkasztó PR-olása céljából készült, akkor is szomorú, hogy egy ilyen értelmesnek és tehetségesnek tartott énekesnő ilyesmihez adja a nevét. Viszont, ha mindezt meggyőződésből, az emberek (át)nevelése céljából teszi, akkor bizony a helyzet siralmas!

Ilyen világ jön, hölgyeim, uraim. Egy olyan világ, amit mi a Nyugathoz tartozni akarás idején egy jobb világnak gondoltunk, de három évtized után kiderült, hogy valami ott is elromlott. Ami ennél is szörnyűbb, az az, hogy talán visszafordíthatatlanul...

Így csupán két lehetőségünk van: megszokni, vagy megszökni!

Králik Róbert


Újabb Régebbi