Ugrás a fő tartalomra

Celinununu. Mi a manó ez?


Celine Dion, a kanadai énekesnő leginkább a Titanic romantikus betétdalával vált ismertté. Ezt a csöpögős lassút én is gyakran játszom retró videó diszkóimon és bizony a dallam és az filmemlék hatására szorosan összebújnak a párok, és bármily meglepő és maradi a dolog, főleg fiúk és lányok táncolnak párban...

Ahogy az egyébként korszakos filmalkotásban a két főszereplő, Leo és Kate is szinte teljes bizonyossággal állítható módon FÉRFIként és NŐként bonyolódott egymással tiltott és fergeteges szerelembe.

Eddig minden oké, szép és jó, mondhatnánk tradicionális. De! Az új liberális világlátás, szabados világ(t)rend értelmében a nemek természetes volta már nem menő. Egyfajta rabszolgaság, a rurális konzervativizmus béklyója az újszülötteket kislányokra és kisfiúkra kategorizálni. Majd ők, amint értelemre ébrednek, eldöntik mik is valójában! (Nooormális???)

Egy nehezen elhanyagolható ténytől hajlamosak az ÚJ REND (NEW ORDER) protagonistái megfeledkezni. Mégpedig arról, hogy minden egészséges kisded vagy fityegővel, vagy nunival jön a világra, így ez a nyilvánvaló különbség viszonylag nagy bizonyossággal meghatározza a jövevény nemét, azt, hogy fiúcskával vagy kislánnyal van-e dolgunk. Meg hát azt a tényt is valahogy hanyagolják a "felszabadítók", hogy a várandóság idején az anya és apa második kérdése (az "Egészséges? után) az első ultrahang vizsgálaton az, hogy fiú lesz-e vagy lány?

Az új rendesek mindezt a sutba kívánják dobni és az egyébként tehetséges és világszerte ismert és elismert énekesnő is beállt a sorba. Mert ez most olyan trendi. Csinált is egy klipet, reklámfilmet, ahol az általa tervezett babaruci-kollekciót kívánja népszerűsíteni. A gond csak az, hogy egyfajta felszabadítóként megfosztja a gyermekeket a nemi mivoltukra utaló ruházatuktól, a hagyományos rózsaszín és világoskék színvilágtól. A varázskonfetti szétfújásával a kórház újszülött osztályán minden gyermeket azonos fekete-fehér (internacionalista egyenszürke?) ruhácskába öltöztet. A plusz jel és a New Order felirat - a színkombináción túl - egyértelműen a gendersemlegességre utal.

Ha ez a promóciós videó csupán az új Celinununu márka polgárpukkasztó PR-olása céljából készült, akkor is szomorú, hogy egy ilyen értelmesnek és tehetségesnek tartott énekesnő ilyesmihez adja a nevét. Viszont, ha mindezt meggyőződésből, az emberek (át)nevelése céljából teszi, akkor bizony a helyzet siralmas!

Ilyen világ jön, hölgyeim, uraim. Egy olyan világ, amit mi a Nyugathoz tartozni akarás idején egy jobb világnak gondoltunk, de három évtized után kiderült, hogy valami ott is elromlott. Ami ennél is szörnyűbb, az az, hogy talán visszafordíthatatlanul...

Így csupán két lehetőségünk van: megszokni, vagy megszökni!

Králik Róbert


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!