Ugrás a fő tartalomra

45. testület - az utolsó


A komáromi önkormányzat 45. testületi ülésére 2018. november 15-én 15 órától került sor.

A ciklus (most már tényleg) utolsó ülésén számos fontos pontot nem is tárgyalt a testület, csupán az úgymond vészhelyzetből adódó költségvetési módosításokat hagyták jóvá.
Cúth Csaba az ülés elején felszólalt a testület megkérdőjelezhető legitimitásával kapcsolatban és azt javasolta, hogy a régi testület már semmilyen fontosabb kérdésben ne foglaljon állást, majd egyéb elfoglaltságra hivatkozva távozott a teremből. A felvetés tárgyát az a dilemma képezte, hogy a választások után a régi testület által meghozott döntések érvényesek-e, hiszen néhány képviselő mandátuma az ülés idejére már elvileg megszűnt, jogi szempontból viszont az új testület hivatalos eskütételéig a mandátumuk tovább él. Az alakuló ülést a választások eredményének hivatalos kihirdetésétől számított 30 napon belül köteles az önkormányzat megtartani, így legkésőbb december 11-ig az új városvezetőknek és képviselőknek le kell tenniük az esküt.
Egyébként túl nagy változás nem történt, csupán 7 új képviselő kapott mandátumot, így a 25 fős plénum közel négy ötöde azonos marad. Nőtt viszont a nők létszáma és markáns módon rendeződött át a politikai erőtér. Változások történtek a frakciók létszáma és összetétele tekintetében is.

A választások eredményét és az új testület pontos névsorát a Dunatáj kapcsolódó cikkében találják meg.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!