Ugrás a fő tartalomra

44. testület


A komáromi önkormányzat 44. testületi ülésére 2018. október 11-én 13 órától került sor.

A ciklus utolsó ülésén a fő téma a város jövő évi költségvetésének megtárgyalása lett volna, de a testület nem kívánt foglalkozni a hivatal által összeállított keretszámokkal. Ezt a feladatot a következő testületre hagyták a mostani városatyák. Így elképzelhető, hogy a jövő évet a város provizóriummal kezdi.
További fontos programpont a KFC-stadionfelújítást feltételező városi ingatlanbérbeadás  jóváhagyása volt. A szándék után a tényleges bérbeadást is szentesítették a képviselők, így megkezdődhetnek az átépítési előkészületek és munkák. Vita alakult ki az immár harmadik nekifutásra tárgyalt billiárdszalon építése kapcsán is, amit végül a testület - a korábbi szándék támogatása ellenére - 3/5-ös többséggel nem hagyott jóvá. A döntést egy lakossági aláírásgyűjtés is bonyolíthatta, amely kapcsán a lakosok ellenezték a vasútállomás alatti kis parkban az építkezést.
Az iskolák támogatására javasolt 160 ezer eurót Knirs Imre volt alpolgármester a sportklubok támogatására szerette volna fordíttatni, az iskoláknak pedig 200 ezer eurót adni - fedezet híján akár kölcsönből - de a javaslatát kivitelezhetetlennek minősítették a képviselők, a polgármester, az alpolgármester és a főellenőr, ezért a javaslat nem is kapta meg a kellő támogatást.
Kiderült az is, hogy ismét nem kelt el a patinás Lehár-épület, amit, ha nem tud értékesíteni a város, akkor fel kell készítenie a télre, biztosítani kell benne a minimális fűtést és karbantartást, hogy az állaga legalább ne romoljon tovább, ami nem kis pénzbe kerül majd.
Legvégül a Klapka vigadó további sorsáról is határoztak a képviselők, Hajabács Mária jelenlegi bérlő emotív hozzászólásában ismételten arra kérte a képviselőket, hogy próbálják meg az új bérbeadás feltételeiben megtartani azt, hogy az új bérlő ne változtathassa meg az immár fél évszázados hagyományt és maradjon a vállalkozás Klapka vigadó nevű éttermi szolgáltatás. Ezt azonban a testület többsége nem támogatta, így csupán a Klapka nevet köteles az új bérlő megtartani, az, hogy az Klapka vigadó étterem marad, ezzel a döntéssel nem biztosított.
Ezúttal sem került pont az ülés végére, a folytatásra jövő csütörtökön kerül sor 13 órától.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!