44. testület


A komáromi önkormányzat 44. testületi ülésére 2018. október 11-én 13 órától került sor.

A ciklus utolsó ülésén a fő téma a város jövő évi költségvetésének megtárgyalása lett volna, de a testület nem kívánt foglalkozni a hivatal által összeállított keretszámokkal. Ezt a feladatot a következő testületre hagyták a mostani városatyák. Így elképzelhető, hogy a jövő évet a város provizóriummal kezdi.
További fontos programpont a KFC-stadionfelújítást feltételező városi ingatlanbérbeadás  jóváhagyása volt. A szándék után a tényleges bérbeadást is szentesítették a képviselők, így megkezdődhetnek az átépítési előkészületek és munkák. Vita alakult ki az immár harmadik nekifutásra tárgyalt billiárdszalon építése kapcsán is, amit végül a testület - a korábbi szándék támogatása ellenére - 3/5-ös többséggel nem hagyott jóvá. A döntést egy lakossági aláírásgyűjtés is bonyolíthatta, amely kapcsán a lakosok ellenezték a vasútállomás alatti kis parkban az építkezést.
Az iskolák támogatására javasolt 160 ezer eurót Knirs Imre volt alpolgármester a sportklubok támogatására szerette volna fordíttatni, az iskoláknak pedig 200 ezer eurót adni - fedezet híján akár kölcsönből - de a javaslatát kivitelezhetetlennek minősítették a képviselők, a polgármester, az alpolgármester és a főellenőr, ezért a javaslat nem is kapta meg a kellő támogatást.
Kiderült az is, hogy ismét nem kelt el a patinás Lehár-épület, amit, ha nem tud értékesíteni a város, akkor fel kell készítenie a télre, biztosítani kell benne a minimális fűtést és karbantartást, hogy az állaga legalább ne romoljon tovább, ami nem kis pénzbe kerül majd.
Legvégül a Klapka vigadó további sorsáról is határoztak a képviselők, Hajabács Mária jelenlegi bérlő emotív hozzászólásában ismételten arra kérte a képviselőket, hogy próbálják meg az új bérbeadás feltételeiben megtartani azt, hogy az új bérlő ne változtathassa meg az immár fél évszázados hagyományt és maradjon a vállalkozás Klapka vigadó nevű éttermi szolgáltatás. Ezt azonban a testület többsége nem támogatta, így csupán a Klapka nevet köteles az új bérlő megtartani, az, hogy az Klapka vigadó étterem marad, ezzel a döntéssel nem biztosított.
Ezúttal sem került pont az ülés végére, a folytatásra jövő csütörtökön kerül sor 13 órától.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi