Ugrás a fő tartalomra

44. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 44. testületi ülésének folytatására 2018. október 18-án 13 órától került sor.

A ciklus utolsó rendes ülésének folytatásán az egy héttel korábbi testület programjának maradék pontjait tárgyalták meg a képviselők.
A vagyonjogi és iskolaügyi kérvények után kiderült, hogy a Comorra Servis járulékos városi vagyonkezelő céget végül mégsem kell feldarabolni, mint annó az MPCR-t, a törvényi követelményeknek azzal is eleget lehet tenni, ha a bérleti díjakat máshogyan könyveli el a cég. Tehát marad minden a régiben.
A legnagyobb és legterjedelmesebb vita a képviselői juttatások nagyságával kapcsolatban alakult ki, mivel az újonnan hatályba lépett törvény nem engedi meg, hogy egy képviselő éves bére meghaladja a polgármester havi bérének nagyságát. Néhányan a törvénymódosítás miatt így lecsúsztak pl. az előző havi esketési juttatásról. Az új módosítás értelmében ezek az egyéb juttatások (beleértve az adhoc-bizottsági munkát is) beleszámítanak az összjavadalmazásba, ami nem haladhatja meg az fent említett határt. Viszont elhangzott az is, hogy a parlament várhatóan módosítani fogja a törvényt és ezen pluszjárulékokat kiveszi ezen jogi norma hatálya alól. A főellenőr által végzett ellenőrzések eredményéről - Csintalan Miklós hiánya miatt - csak érintőlegesen tárgyaltak a képviselők. Várhatóan főleg a város informatikai rendszerét érintő vizsgálatra még visszatérnek majd. Elképzelhető, hogy már következő, az ülés végén beharangozott rendkívüli időpontban összehívott plénumon sor kerül rá, amire a polgármester ígérete szerint november 7-ig (a kampánycsend napjáig) sor kerül majd. Úgyhogy egyszer még láthatjuk, hallhatjuk a városatyáinkat, -anyáinkat a jelenlegi felállásban. :)

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!