Ugrás a fő tartalomra

Komáromban jelentette be Simon Zsolt új pártja életrehívását


Simon Zsolt, volt MKP-s, majd a pártszakadás után Hidas csúcspolitikus és exminiszter a komáromi Tiszti pavilonban bontott zászlót 2018. szeptember 1-jén. Az új centrista formáció a Magyar Fórum nevet kapta, ami a vélemények és politikai irányultság vegyességére utalhat. Ezt a jelen lévő mintegy félszáz szimpatizáns politikai előélete is alátámaszthatja. Az elhangzottak alapján főként a magyar ajkú választópolgárok szavazataira támaszkodnának majd, de szeretnék megszólítani a magyarok által lakott régiók szlovák nemzetiségű lakosait is.

Újságírói kérdésre a leendő pártvezető megkérte a szimpatizánsokat, hogy valljanak színt, ki volt az MKP és ki a Híd tagja. Mindkét esetben több kéz lendült a magasba.
Az előkészítő bizottság meghatározó tagjai közül érdemes megemlíteni a komáromi Bodoki Péter vállalkozót, aki az új párt főbb alapelveit, irányultságát fedte fel a sajtó és a közvélemény számára, valamint Gál Zsolt politológust, aki a pártfinanszírozás újszerű megközelítését tudatta a jelenlévőkkel. Róla érdemes tudni, hogy számos esetben szerepelt a szlovák médiában és az Új Szó hasábjain politológusi minőségében és a magyarországi viszonyokkal, valamint a jelenlegi kormánypárttal és a miniszterelnökkel kapcsolatban igencsak elmarasztaló szellemben nyilvánult meg. Az ismertebb komáromi közéleti szereplők közül említést érdemel Tárnok Magda, aki a Selye János Gimnázium szülői szövetségének elnök asszonya és korábban szoros szálak fűzték a helyi Híd-alapszervezethez, amely színeiben korábban önkormányzati képviselőként is megmérettette magát.
A célokról annyi derült ki, hogy megpróbálják mielőbb összegyűjteni a bejegyeztetéshez szükséges tízezer támogató aláírást és becsatornázni a két nagy magyar, illetve vegyes párt kiábrándult szavazóit, és szeretnék elérni, hogy a 2020-as parlamenti választásokon megszerezzék a szavazatok 3 százalékát, ami szavatolná a leendő tagok által a pártkasszába kölcsönként befizetendő támogatás megtérülését. Meglátjuk, mindez sikerül-e.
Nézzék meg a sajtótájékoztató teljes, vágatlan felvételét!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!