Ugrás a fő tartalomra

43. testület


A komáromi önkormányzat 43. testületi ülésére 2018. szeptember 13-án 13 órától került sor.

A ciklus utolsó előtti ülésén (amelynek ismét lesz "hosszabbítása") a képviselők az utóbbi 30 év talán legfontosabb döntését hozták meg. Mégpedig a KFC, a komáromi futballklub kérvényét fogadták el - meglepő módon ritka egységben -, amely szándék (majd később a tényleges ingatlanbérbeadás) meghatározhatja a stadionépítés végső kimenetelét. Jelenleg úgy tűnik, hogy a testület nem gördít majd akadályt a beruházás útjába a következő, 44. ülésen terítékre kerülő tényleges bérbeadás jóváhagyásánál sem.
A videó 3. órájától és 38. percétől kezdődő vitát a hasonló dilemmával szembesülő rimaszombati önkormányzat első embere, Simkó József polgármester is végighallgatta és a szavazás után elmondta, hogy náluk miért nem lett megszavazva a beruházás és, hogy az ő helyzetük mennyiben különbözik a komáromitól.
A vitában a korábbi kritikusok is békülékenyebb hangot ütöttek meg és támogatásukról biztosították a klubot. Hogy ez a támogató hozzáállás a már megkezdődött önkormányzati kampány része-e, vagy tárgyilagos mérlegelés eredményeként megszületett őszinte elhatározás, nem tudhatjuk, minden esetre mindnyájan örülhetünk annak, hogy ez az egész végül így alakult.
Hozzáfűzöm, hogy pár hete még nagyon nem ilyen volt a testületi retorika és közhangulat.
De spongyát rá, hajrá lilák, hajrá KFC!

A programpontok és alpontok ismét csak bő kínálatát látva arra lehetett következtetni, hogy ez az ülés sem lesz egynapos. Ez be is igazolódott. A folytatásra jövő héten csütörtökön 13 órától kerül sor.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!