43. testület


A komáromi önkormányzat 43. testületi ülésére 2018. szeptember 13-án 13 órától került sor.

A ciklus utolsó előtti ülésén (amelynek ismét lesz "hosszabbítása") a képviselők az utóbbi 30 év talán legfontosabb döntését hozták meg. Mégpedig a KFC, a komáromi futballklub kérvényét fogadták el - meglepő módon ritka egységben -, amely szándék (majd később a tényleges ingatlanbérbeadás) meghatározhatja a stadionépítés végső kimenetelét. Jelenleg úgy tűnik, hogy a testület nem gördít majd akadályt a beruházás útjába a következő, 44. ülésen terítékre kerülő tényleges bérbeadás jóváhagyásánál sem.
A videó 3. órájától és 38. percétől kezdődő vitát a hasonló dilemmával szembesülő rimaszombati önkormányzat első embere, Simkó József polgármester is végighallgatta és a szavazás után elmondta, hogy náluk miért nem lett megszavazva a beruházás és, hogy az ő helyzetük mennyiben különbözik a komáromitól.
A vitában a korábbi kritikusok is békülékenyebb hangot ütöttek meg és támogatásukról biztosították a klubot. Hogy ez a támogató hozzáállás a már megkezdődött önkormányzati kampány része-e, vagy tárgyilagos mérlegelés eredményeként megszületett őszinte elhatározás, nem tudhatjuk, minden esetre mindnyájan örülhetünk annak, hogy ez az egész végül így alakult.
Hozzáfűzöm, hogy pár hete még nagyon nem ilyen volt a testületi retorika és közhangulat.
De spongyát rá, hajrá lilák, hajrá KFC!

A programpontok és alpontok ismét csak bő kínálatát látva arra lehetett következtetni, hogy ez az ülés sem lesz egynapos. Ez be is igazolódott. A folytatásra jövő héten csütörtökön 13 órától kerül sor.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi