Ugrás a fő tartalomra

43. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 43. testületi ülésének folytatására 2018. szeptember 20-án 13 órától került sor.

A ciklus utolsó előtti ülésének folytatásán a képviselők egyebek mellett - az egy héttel korábbi KFC-stadionépítési jóváhagyás után - határoztak egy szintén nagyon fontos dokumentum, a város területrendezési terve sorsáról, ami meghatározza Komárom fejlődését az elkövetkező évtizedre, évtizedekre. Az anyag részét képezi a korábban sokat vitatott elkerülő út terve is, amely az új hidat hivatott összekötni a Pozsony és Nyitra felé vezető főúttal elkerülve a várost, ám érintve Gadóc városrészt és a Holt-Vág pihenőövezetét! Ez az ülés sem telt el szenvedélyes vita nélkül. Az elkerülő út ellenzői ezúttal sem rejtették véka alá véleményüket, végül Benyó Zoltán módosításával zöld utat kapott a dokumentum. A doktor úr javaslata nem befolyásolja a dokumentum egészét, azonban elvárja a leendő városvezetéstől, hogy az elkerülő út nyomvonalára próbáljon meg szakemberek bevonásával egy a lakosság számára elfogadhatóbb megoldást találni.
Továbbá tárgyalták és el is fogadták a város, valamint a városi cégek és intézmények első félévi gazdálkodását. Nagyobb vitát csupán a termálfürdőben létesítendő gáztalanító és a lecsapolt metángázt villanyárammá alakító berendezés váltott ki, mivel kiderült, hogy a munkát elvállaló magyarországi cég nem volt képes időre megvalósítani a beruházást. A cégigazgató állítása szerint az új versenypályázat nyertese akár még olcsóbban is befejezheti a munkát. Meglátjuk.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!