Ugrás a fő tartalomra

A nyilvánosság erejével a korrupció ellen


A Körkép hírportál és az Egy Jobb Komáromért polgári társulás szervezésében 2018. augusztus 14-én délután, a szabadságidény és kánikulai időszak kellős közepén került megrendezésre a komáromi Viking sörözőben az a fórum, amelyen részt vettek a kormányfő és a belügyminiszter bukását kiváltó tömegtüntetések szervezésével elhíresült Za slušné Slovensko polgári kezdeményezés vezető tagjai, Karolína Farská és Juraj Šeliga, valamint egy országosan ismert oknyomozó újságíró, Marek Vagovič, hogy az ország jobbá tételének, a korrupció felszámolásának, a politikai kultúra fejlesztésének lehetőségeiről beszéljenek és válaszoljanak a sajnos alacsony számú, ám lelkes közönség kérdéseire.

A beszélgetést Király Zsolt, a Körkép főszerkesztője vezette. Az aktuális politikai helyzet elemzése előtt Knirs Imre, a rendezvénynek helyet adó Viking Pub tulajdonosa, az MKP frissen megválasztott polgármester-jelöltje üdvözölte a vendégeket és a közönséget, és arra buzdította az polgárságot, hogy a problémákat őszintén nevezzék meg és közös erővel tegyenek azok megoldásáért.
Az első részben szó volt az elrabolt vietnami vállalkozó körül kialakult társadalmi, politikai helyzetről, a főbb állami, kormányzati és politikai szereplők viselkedéséről az adott helyzetben, az előrehozott választások lehetőségéről, a korrupció elleni harc eredményeiről és helyi lehetőségeiről, a meggyilkolt oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és jegyese ügyének állásáról és az őszre tervezett tömeges demonstratív megmozdulások terveiről.
A fórum második részében a publikum is lehetőséget kapott arra, hogy kérdések és felvetések megfogalmazásával bekapcsolódjon a beszélgetésbe.

Nézzék meg a fórum teljes, vágatlan felvételét!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!