A nyilvánosság erejével a korrupció ellen


A Körkép hírportál és az Egy Jobb Komáromért polgári társulás szervezésében 2018. augusztus 14-én délután, a szabadságidény és kánikulai időszak kellős közepén került megrendezésre a komáromi Viking sörözőben az a fórum, amelyen részt vettek a kormányfő és a belügyminiszter bukását kiváltó tömegtüntetések szervezésével elhíresült Za slušné Slovensko polgári kezdeményezés vezető tagjai, Karolína Farská és Juraj Šeliga, valamint egy országosan ismert oknyomozó újságíró, Marek Vagovič, hogy az ország jobbá tételének, a korrupció felszámolásának, a politikai kultúra fejlesztésének lehetőségeiről beszéljenek és válaszoljanak a sajnos alacsony számú, ám lelkes közönség kérdéseire.

A beszélgetést Király Zsolt, a Körkép főszerkesztője vezette. Az aktuális politikai helyzet elemzése előtt Knirs Imre, a rendezvénynek helyet adó Viking Pub tulajdonosa, az MKP frissen megválasztott polgármester-jelöltje üdvözölte a vendégeket és a közönséget, és arra buzdította az polgárságot, hogy a problémákat őszintén nevezzék meg és közös erővel tegyenek azok megoldásáért.
Az első részben szó volt az elrabolt vietnami vállalkozó körül kialakult társadalmi, politikai helyzetről, a főbb állami, kormányzati és politikai szereplők viselkedéséről az adott helyzetben, az előrehozott választások lehetőségéről, a korrupció elleni harc eredményeiről és helyi lehetőségeiről, a meggyilkolt oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és jegyese ügyének állásáról és az őszre tervezett tömeges demonstratív megmozdulások terveiről.
A fórum második részében a publikum is lehetőséget kapott arra, hogy kérdések és felvetések megfogalmazásával bekapcsolódjon a beszélgetésbe.

Nézzék meg a fórum teljes, vágatlan felvételét!


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi