Ugrás a fő tartalomra

42. testület


A komáromi önkormányzat 42. testületi ülésére 2018. június 21-én 13 órától került sor.

Az ülés elején letette ünnepi esküjét Cúth Csaba, a Bastrnák Tibor megüresedett (parlamenti frakcióvezetői elfoglaltságára hivatkozva adta vissza mandátumát) helyére lépő képviselő.
Az plénum legfontosabb pontja a közelgő, őszi önkormányzati választások úgymond játékszabályainak meghatározása volt, azaz azon kérdés eldöntése, hogy az elkövetkező ciklusban változik-e a képviselők létszáma, illetve hány körzetből kerülhetnek be a jelöltek a városi parlamentbe. A vita ez ügyben (a felvételen) 3 óra 24 perctől kezdődik, a szavazást pedig 4 óra 37 perctől láthatják. Nos, a helyzet az, hogy a jelenlévők nagy többsége végül a jelenlegi állapot megtartására voksolt. Nem használt Benyó Zoltán szenvedélyes érvelése a 17-es létszám mellett, maradt a 25-ös létszám és a három körzet, a két komáromi nagy, 12 mandátumos, valamint az egy kicsi, őrsújfalui egy mandátumos körzet. Nem sokat nyomott a latban a költségmegtakarítási érv sem, sem az, hogy a 17-es létszámmal a városban is egy mandátumra nagyjából kétezer lakos jutna, hasonlóan az őrsújfalui körzethez.
Egyebek mellett szó volt továbbá a volt Grand kávéház (Lehár-épület) eladási szándékának sikertelenségéről, valamint arról, hogy a következő körben (alacsonyabb áron) mitől lehetne jobb az eredmény.
A napirend elnapolt programpontjait csütörtökön, 15 órától tárgyalják majd meg a városatyák.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!