42. testület


A komáromi önkormányzat 42. testületi ülésére 2018. június 21-én 13 órától került sor.

Az ülés elején letette ünnepi esküjét Cúth Csaba, a Bastrnák Tibor megüresedett (parlamenti frakcióvezetői elfoglaltságára hivatkozva adta vissza mandátumát) helyére lépő képviselő.
Az plénum legfontosabb pontja a közelgő, őszi önkormányzati választások úgymond játékszabályainak meghatározása volt, azaz azon kérdés eldöntése, hogy az elkövetkező ciklusban változik-e a képviselők létszáma, illetve hány körzetből kerülhetnek be a jelöltek a városi parlamentbe. A vita ez ügyben (a felvételen) 3 óra 24 perctől kezdődik, a szavazást pedig 4 óra 37 perctől láthatják. Nos, a helyzet az, hogy a jelenlévők nagy többsége végül a jelenlegi állapot megtartására voksolt. Nem használt Benyó Zoltán szenvedélyes érvelése a 17-es létszám mellett, maradt a 25-ös létszám és a három körzet, a két komáromi nagy, 12 mandátumos, valamint az egy kicsi, őrsújfalui egy mandátumos körzet. Nem sokat nyomott a latban a költségmegtakarítási érv sem, sem az, hogy a 17-es létszámmal a városban is egy mandátumra nagyjából kétezer lakos jutna, hasonlóan az őrsújfalui körzethez.
Egyebek mellett szó volt továbbá a volt Grand kávéház (Lehár-épület) eladási szándékának sikertelenségéről, valamint arról, hogy a következő körben (alacsonyabb áron) mitől lehetne jobb az eredmény.
A napirend elnapolt programpontjait csütörtökön, 15 órától tárgyalják majd meg a városatyák.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi