42. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 42. testületi ülésének folytatására 2018. június 28-án 15 órától került sor.

Az ülésen egyebek mellett az év, de lehet, hogy az évtized legfontosabb döntését lettek volna kénytelenek meghozni a városatyák, de mint az utóbbi időben oly sokszor, információhiány miatti döntésképtelenség indokával elnapolták az ügyet. De ami késik, az bizony nem múlik, így szeptemberben már nem lehet kifogást keresni, egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem eljönni az ülésre, vagy idő előtt angolosan távozni, szavazni kell majd!
Muszáj lesz valahogy eldönteni, hogy mi legyen stadionépítéssel és a hozzá szervesen kapcsolódó futballakadémia létesítésével. Már csak azért is illene pozitívan hozzáállni a dologhoz, mert a múlt heti rimaszombati, részben anyagi, részben soviniszta indoklással megfúrt beruházás és akadémiaalapítás nyomán Komáromnak bizony nagyon nem hiányzik egy újabb szégyenletes bélyeg.
Pláne annak tudatában, hogy - sajtóértesülések szerint - maga Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor vállalt garanciát arra, hogy amennyiben az önkormányzat részéről nem gördül akadály a megvalósítás útjába, a stadion biztosan meg fog épülni!
Mondani sem kell, hogy számos olyan kérdés, felvetés és érv elhangzott az ülésen, ami a legnagyobb jóindulattal sem minősíthető az ügyet előre mozdítónak. Nyilván nem kell bármit vakon elfogadni, úgymond biankó csekket aláírni, de azt nagyon nehezen lehet majd a komáromiakkal elhitetni, hogy a város képes lesz saját erőből közel hat millió eurós beruházással felújítani a már amúgy is elég zord állapotba kerülő létesítményt. Ha pedig igen, akkor a hitel törlesztési részleteit a város egy banknak adja majd oda a saját klubja helyett húsz éven keresztül.
A kérdés már csak az, hogy mennyiben változik meg szeptemberig a városatyák és az érintett városi intézményvezetők hozzáállása, mert ha minden marad a régiben, akkor bizony egy újabb hajó úszik el mellettünk, aminek csupán a partról integethetünk komoran.

A KFC kérvénye ITT tekinthető meg, a vita 2 óra 25 perctől kezdődik.

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi