Ugrás a fő tartalomra

42. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 42. testületi ülésének folytatására 2018. június 28-án 15 órától került sor.

Az ülésen egyebek mellett az év, de lehet, hogy az évtized legfontosabb döntését lettek volna kénytelenek meghozni a városatyák, de mint az utóbbi időben oly sokszor, információhiány miatti döntésképtelenség indokával elnapolták az ügyet. De ami késik, az bizony nem múlik, így szeptemberben már nem lehet kifogást keresni, egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem eljönni az ülésre, vagy idő előtt angolosan távozni, szavazni kell majd!
Muszáj lesz valahogy eldönteni, hogy mi legyen stadionépítéssel és a hozzá szervesen kapcsolódó futballakadémia létesítésével. Már csak azért is illene pozitívan hozzáállni a dologhoz, mert a múlt heti rimaszombati, részben anyagi, részben soviniszta indoklással megfúrt beruházás és akadémiaalapítás nyomán Komáromnak bizony nagyon nem hiányzik egy újabb szégyenletes bélyeg.
Pláne annak tudatában, hogy - sajtóértesülések szerint - maga Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor vállalt garanciát arra, hogy amennyiben az önkormányzat részéről nem gördül akadály a megvalósítás útjába, a stadion biztosan meg fog épülni!
Mondani sem kell, hogy számos olyan kérdés, felvetés és érv elhangzott az ülésen, ami a legnagyobb jóindulattal sem minősíthető az ügyet előre mozdítónak. Nyilván nem kell bármit vakon elfogadni, úgymond biankó csekket aláírni, de azt nagyon nehezen lehet majd a komáromiakkal elhitetni, hogy a város képes lesz saját erőből közel hat millió eurós beruházással felújítani a már amúgy is elég zord állapotba kerülő létesítményt. Ha pedig igen, akkor a hitel törlesztési részleteit a város egy banknak adja majd oda a saját klubja helyett húsz éven keresztül.
A kérdés már csak az, hogy mennyiben változik meg szeptemberig a városatyák és az érintett városi intézményvezetők hozzáállása, mert ha minden marad a régiben, akkor bizony egy újabb hajó úszik el mellettünk, aminek csupán a partról integethetünk komoran.

A KFC kérvénye ITT tekinthető meg, a vita 2 óra 25 perctől kezdődik.

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!