Ugrás a fő tartalomra

41. testület


A komáromi önkormányzat 41. testületi ülésére 2018. május 10-én 13 órától került sor.

Az ülés legfontosabb pontja a város és a városi cégek és intézmények előző évi gazdálkodásának kiértékelése és jövőbeni működtetésének, igazgatásának megvitatása volt. Különös tekintettel az idősek otthona körül kialakult feszült helyzetre.
Az ülés - a szokásos programmódosítás után - a képviselők interpellációival kezdődött. Ez meg is adta az alaphangot és kialakította a "kellő" feszültséget azt azt követő város- és városi céggazdálkodási pontokhoz. A város múlt évi gazdálkodása nem váltott ki különösebben éles szócsatákat, az idősek otthonában uralkodó, egyesek szerint vészhelyzet viszont annál inkább.
A többórás vita középpontjában a város főellenőre, Csintalan Miklós által kidolgozott jelentés állt, amely számos hiányosságra, visszásságra világított rá. A testület gyakorlatilag két táborra szakadt. Azokra, akik bírálták a helyzetet és mielőbbi változást követeltek nem kendőzve el a jelenlegi igazgató asszony, Polgár Hedvig felelősségét sem, illetve azokra, akik a problémák mögött a megörökölt rendszer hibáit és a nem túl hatékony energiagazdálkodást látták, láttatták, ismételten felvetve az intézmény leválasztását a távhő-rendszerről. Véleményük szerint saját kazánház létesítésével hatékonyabb lenne az épületegyüttes fűtése, ami mintegy évi 80 ezer euró megtakarítást jelentene. A bírálók, a főellenőri anyagra hivatkozva azt hangsúlyozták, hogy más városokban hasonló nagyságú és munkatöltetű intézmények képesek az önkormányzat hozzájárulása nélkül is hatékonyan és megfelelő színvonalon működni. Városunkban az éves támogatás összege 160 ezer euró.
A hosszú, helyenként durva beszólásokkal és maró szarkazmussal tarkított vita végén személyes jellegű konzekvenciát nem lehetett levonni az ügy kapcsán, mivel a plénum fele-fele arányban megoszlott a kérdésben, a 7 igenlő szavazat (a 7 tartózkodó és két nem szavazó képviselővel szemben) a jelentés elfogadására sem volt elég, így nyilvánvalóvá vált, hogy ebben a ciklusban az intézményvezető minden bizonnyal marad a helyén.
Az ülés programját ezúttal sem sikerült kimeríteni, így jövő héten szerdán, 15 órától ismét randevút adnak egymásnak a városatyák.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!