Ugrás a fő tartalomra

41. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 41. testületi ülésének folytatására 2018. május 16-án 15 órától került sor.

Az előző ülés legfontosabb pontja a város és a városi cégek és intézmények előző évi gazdálkodásának kiértékelése és jövőbeni működtetésének, igazgatásának megvitatása volt. Különös tekintettel az idősek otthona körül kialakult feszült helyzetre, amely kapcsán hosszú és szenvedélyes vita alakult ki, de a szavazás végül nyilvánvalóvá tette, hogy ebben a ciklusban nagyobb horderejű változások nem várhatók az intézmény élén.

A folytatásban további zárszámadások is napirendre kerültek, többek között a KOMVaK vízgazdálkodási és a Comorra Servis ingatlankezelő cégé, de mindkettő esetében komolyabb fenntartások nélkül hagyták jóvá a képviselők az előző évi gazdálkodást.

Nagyobb vita egy gadóci telekeladással kapcsolatban alakult ki. Boncsek Attila vállalkozó az általa képviselt lakóparki projekt részére kívánt egy városi telket megvásárolni a testület által meghatározott pontértéknél alacsonyabb áron, ami a vállalkozó elmondása szerint nagyjából megegyezik az általuk elkészíttetett felértékeléssel. További érvként felvetette, hogy olyan telekről van szó, amelyen számos lepusztult gazdasági épület áll, amit költségesen el kell távolíttatniuk és az infrastrukturális beruházásokat is meg kell valósítaniuk.
A testület végül - szűk többséggel - elfogadta az ingatlan eladását, de a szavazás után többen megjegyezték, hogy a város nem csinált jó üzletet. Amennyiben a polgármester úr is úgy gondolja, hogy az eladás a város részére kifejezetten előnytelen, akkor vétót emelhet a döntéssel kapcsolatban.
Meglátjuk, hogy az egyes vélemények szerint többszáz ezer eurós veszteséggel eladott ingatlan végül a vásárló tulajdonába kerül vagy sem.
Az ügy kapcsán szükséges megjegyezni, hogy egyes képviselők már jó ideje kifogásolják a városi pontérték túlzottságát, hogy bizony annyiért, amennyit a város kér az ingatlanokért, senki nem fog venni semmit. Viszont azt is szem előtt kell tartami, hogy a pénzügyi világválság lecsengése óta az építőipar egyre növekszik, így az ingatlanok értéke is nő és hamarosan eléri - sőt egyesek szerint talán túl is szárnyalja - a válság előtti szintet.
Egyebek mellett szó volt még a városi tömegközlekedés biztosításának kérdésköréről is. Egyes képviselők felvetették a hétvégi buszos tömegközlekedés taxikkal való kiváltásának lehetőségét.

Az ülés végén, az egyéb programpont kapcsán, a képviselők számos kritikával éltek a városvezetés irányába, de ezúttal két dicsérő megnyilatkozás is elhangzott.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!