40. testület


A komáromi önkormányzat 40. testületi ülésére 2018. március 22-én 13 órától került sor.

Az ülés két nagyon fontos és élénken vitatott témája a városi vízgazdálkodási cég, a KOMVaK Rt. átvilágítási jelenése, valamint a városi hőgazdálkodási cég, a CALOR Kft. válsághelyzetének kezelése volt.
A KOMVaK teljes átvilágítását a jelentést készítő közgazdász- és jogászcsapat képviselői tárták a képviselők elé. A mintegy 28 ezer euróba kerülő vizsgálat nem sok újdonságra világított rá. Megerősítette viszont az eddigi sejtéseket, miszerint a büntetőkamattal együtt évi 30 százaléknál is magasabb kamatlábra felvett beszállítói kölcsön sodorta a legnagyobb bajba a céget és a szakemberek véleménye szerint a törlesztés elodázása komoly menedzseri mulasztásnak számít.
A végrehajtás közeli helyzet okozóinak felelősségre vonásáról ezúttal sem hangzott el konkrétum.
A testület jóváhagyta az új üzemeltetési szerződést a cég és a város között, amely immár nem számol a cég részéről a városkasszába befizetendő bérleti díjjal.
A képviselők több tízezer euró nagyságú bérleti díj elengedésével segítő kezet nyújtottak egy másik városi cégnek is, a Calor Kft.-nek, amelyet szintén a felszámolás fenyegetett.
A harmadik bőven vitatott téma a Com-therm hőgazdálkodási magánvállalat telekrendezési ügye volt. Többen kifogásolták a szerintük túlzottan alacsony árat az általános ingatlanértékhez viszonyítva. Mások viszont arra figyelmeztettek, hogy a város és a cég részéről is már előtárgyalt összeg hiányozni fog a költségvetés bevételi részéből, amelyre már be lettek tervezve a kiadások. Ennek ellenére a döntést ismét elnapolták.
Vita nélkül kerültek viszont jóváhagyásra az idei Városért - Pro Urbe díjazottak, akik a két Komárom ünnepi együttes testületi ülésén átvehetik majd a rangos elismerést. Az egyik a Gimisz diákszínjátszó társulat, a másik pedig Bende István többszöri városi képviselő és köztisztviselő lett.

Nézzék meg élő közvetítésünk vágatlan felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi