Ugrás a fő tartalomra

40. testület


A komáromi önkormányzat 40. testületi ülésére 2018. március 22-én 13 órától került sor.

Az ülés két nagyon fontos és élénken vitatott témája a városi vízgazdálkodási cég, a KOMVaK Rt. átvilágítási jelenése, valamint a városi hőgazdálkodási cég, a CALOR Kft. válsághelyzetének kezelése volt.
A KOMVaK teljes átvilágítását a jelentést készítő közgazdász- és jogászcsapat képviselői tárták a képviselők elé. A mintegy 28 ezer euróba kerülő vizsgálat nem sok újdonságra világított rá. Megerősítette viszont az eddigi sejtéseket, miszerint a büntetőkamattal együtt évi 30 százaléknál is magasabb kamatlábra felvett beszállítói kölcsön sodorta a legnagyobb bajba a céget és a szakemberek véleménye szerint a törlesztés elodázása komoly menedzseri mulasztásnak számít.
A végrehajtás közeli helyzet okozóinak felelősségre vonásáról ezúttal sem hangzott el konkrétum.
A testület jóváhagyta az új üzemeltetési szerződést a cég és a város között, amely immár nem számol a cég részéről a városkasszába befizetendő bérleti díjjal.
A képviselők több tízezer euró nagyságú bérleti díj elengedésével segítő kezet nyújtottak egy másik városi cégnek is, a Calor Kft.-nek, amelyet szintén a felszámolás fenyegetett.
A harmadik bőven vitatott téma a Com-therm hőgazdálkodási magánvállalat telekrendezési ügye volt. Többen kifogásolták a szerintük túlzottan alacsony árat az általános ingatlanértékhez viszonyítva. Mások viszont arra figyelmeztettek, hogy a város és a cég részéről is már előtárgyalt összeg hiányozni fog a költségvetés bevételi részéből, amelyre már be lettek tervezve a kiadások. Ennek ellenére a döntést ismét elnapolták.
Vita nélkül kerültek viszont jóváhagyásra az idei Városért - Pro Urbe díjazottak, akik a két Komárom ünnepi együttes testületi ülésén átvehetik majd a rangos elismerést. Az egyik a Gimisz diákszínjátszó társulat, a másik pedig Bende István többszöri városi képviselő és köztisztviselő lett.

Nézzék meg élő közvetítésünk vágatlan felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!