Ugrás a fő tartalomra

39. (rendkívüli) testület - gáztalanító berendezés


A komáromi önkormányzat idei első rendkívüli időpontban összehívott testületi ülésére 2018. március 1-jén 17 órától került sor.

A programon egyetlen pont szerepelt, mégpedig a Comorra Servis városi ingatlan- és intézménykezelő járulékos szervezet által működtetett városi termálfürdő gázleválasztó berendezésének sorsa. A berendezés korábban már működött a fürdőben - a dolga a termálvízből kinyert metángáz villanyárammá alakítása -, de a Viator cég idején a cégvezető több ízben úgy nyilatkozott a testületi üléseken, hogy a berendezés nem látja el a feladatát, így az felesleges a fürdő számára. A berendezést kisvártatva szétszerelték és ismeretlen helyre vitették. Ennek ellenére a fizikailag nem létező berendezés - szintén a testületi beszámolók és sajtóértesülések alapján - mégis megjelent a város leltárában, mégpedig 2010-ben a KOMVaK-tól vásárolta meg a város.

A meglehetősen szövevényes ügy végére ezúttal sem sikerült pontot tenni. Az ülésen számos, eddig megválaszolatlan kérdés ismét terítékre került, de válaszokat ezúttal sem kaptak sem a képviselők, sem a közvetítésünk által úgymond bevont szélesebb nyilvánosság. A felelősség kérdése is felmerült, de a képviselők nagyobbik része és a városvezetés is ezúttal inkább a gázleválasztó berendezés finanszírozásával kívánt foglalkozni, ami egyébként helyes, hiszen a komáromi és távolabbi fürdőlátogatók, valamint a személyzet biztonsága elsődleges kérdés.

Így a döntéshozók abban maradtak, hogy a felelősség kérdését és minden egyéb körülményt, beleértve a jelenlegi közbeszerzés kapcsán felmerült kételyeket is egy összegzett információs anyag elkészítése után tárgyalják majd meg. Ezt a javaslatot a főellenőr is támogatta. A tegnapi ülésen végül elfogadták a gázleválasztó berendezés első szakaszának finanszírozását mintegy 70 ezer euró értékben a városi költségvetés pénzügyi tartalékából.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!