39. (rendkívüli) testület - gáztalanító berendezés


A komáromi önkormányzat idei első rendkívüli időpontban összehívott testületi ülésére 2018. március 1-jén 17 órától került sor.

A programon egyetlen pont szerepelt, mégpedig a Comorra Servis városi ingatlan- és intézménykezelő járulékos szervezet által működtetett városi termálfürdő gázleválasztó berendezésének sorsa. A berendezés korábban már működött a fürdőben - a dolga a termálvízből kinyert metángáz villanyárammá alakítása -, de a Viator cég idején a cégvezető több ízben úgy nyilatkozott a testületi üléseken, hogy a berendezés nem látja el a feladatát, így az felesleges a fürdő számára. A berendezést kisvártatva szétszerelték és ismeretlen helyre vitették. Ennek ellenére a fizikailag nem létező berendezés - szintén a testületi beszámolók és sajtóértesülések alapján - mégis megjelent a város leltárában, mégpedig 2010-ben a KOMVaK-tól vásárolta meg a város.

A meglehetősen szövevényes ügy végére ezúttal sem sikerült pontot tenni. Az ülésen számos, eddig megválaszolatlan kérdés ismét terítékre került, de válaszokat ezúttal sem kaptak sem a képviselők, sem a közvetítésünk által úgymond bevont szélesebb nyilvánosság. A felelősség kérdése is felmerült, de a képviselők nagyobbik része és a városvezetés is ezúttal inkább a gázleválasztó berendezés finanszírozásával kívánt foglalkozni, ami egyébként helyes, hiszen a komáromi és távolabbi fürdőlátogatók, valamint a személyzet biztonsága elsődleges kérdés.

Így a döntéshozók abban maradtak, hogy a felelősség kérdését és minden egyéb körülményt, beleértve a jelenlegi közbeszerzés kapcsán felmerült kételyeket is egy összegzett információs anyag elkészítése után tárgyalják majd meg. Ezt a javaslatot a főellenőr is támogatta. A tegnapi ülésen végül elfogadták a gázleválasztó berendezés első szakaszának finanszírozását mintegy 70 ezer euró értékben a városi költségvetés pénzügyi tartalékából.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi