Ugrás a fő tartalomra

38. testület


A komáromi önkormányzat idei első, sorrendben 38. ülésére 2018. február 8-án 13 órától került sor.

A programpontok közül komolyabb vita a Köles Balázs, sikeres billiárdjátékos által kért telek sorsa körül alakult ki, amelyen modern billiárdközpontot szeretett volna felépíteni a kérvényező. A terv ellenzői viszont nem tartják jó választásnak a sportcsarnok melletti területet, mivel a zöldterület beépítése nézetük szerint túlzott zsúfoltsághoz vezetne. A város főépítésze is hasonló álláspontot képvisel. A támogatók azzal érvelnek, hogy ha valaki önerőből szeretne valamit létrehozni, azt az önkormányzatnak nem lenne szabad akadályoznia. A helyzet az eladási szándék korábbi jóváhagyása óta annyiban változott, hogy a környéken lakó mintegy félszáz lakos levélben tiltakozott a központ építése ellen. Véleményüket Szabó Árpád vállalkozó a testületi ülésen személyesen tolmácsolta. A hosszú, olykor szenvedélyes vita után a testület végül elvetette az eladási szándékot, így a sportcsarnok mellett egyelőre biztosan nem épülhet fel a billiárdcsarnok.

További fontos döntés volt a komáromi hőszolgáltató cég a várossal hosszú évek óta húzódó telekvitájának rendezése. A rendezésre javasolt telkek a cég által elfogadhatónak tartott összegért való megvásárlását a testület végül elnapolta.

Döntöttek viszont arról, hogy megpróbálják értékesíteni a legutóbb egyetemi rektorátusként üzemeltetett Lehár-épületet, amelynek kikiáltási árát 600 ezer eurós összegben határozták meg.

Zöld utat kapott továbbá a hajógyár területén működő hajóépítő- és gépgyár nonprofit szervezetének kérvénye is, amely hosszú távra veszi bérbe az új várban található kaszárnyaépület egy részét szállodaüzemeltetési célból azzal, hogy az épületre fordított pénzt az üzemeltető úgymond lelakhatja.

A Pons Danubii határon átnyúló idegenforgalmi társulás játszótér-projektjével kapcsolatban nem alakult ki komolyabb vita, pedig korábban többen vélekedtek úgy, hogy nem túl szerencsés a rózsakerti elhelyezés, mivel azzal a termálfürdő esetleges területi bővítése viszonylag hosszú időre lehetetlenné válik és a fenntartási és őrzési költségek is az önkormányzatot terhelik majd. A társulást az új megállapodás értelmében a város váltja a projekt kapcsán, amivel magára vállalta a projekt előfinanszírozásának terhét és a később felmerülő költségeket is.

Jóváhagyásra került a kulturális és a sportalap keretösszegének elosztása is, ami sokak meglepetésére a vártnál simábban, szinte szürreális egyetértésben zajlott.

A másik jelentős téma a városi ingatlankezelő vállalat, a Comorra Servis járulékos szervezet idei költségvetésének megtárgyalása és számos más téma a folytatásra marad, amit jövő szerdán 14 órától tartanak majd a városatyák.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!