Ugrás a fő tartalomra

38. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat idei első, sorrendben 38. ülésének folytatására 2018. február 14-én 14 órától került sor.

Az előző ülésen egyebek mellett döntés született a sportcsarnok tőszomszédságában építendő billiárdcsarnokról, amit elvetettek a képviselők. Továbbá elnapolták a komáromi hőszolgáltató cég a várossal hosszú évek óta húzódó telekvitájának rendezését. Döntöttek a Lehár-épületet eladásáról és bérbe adták a hajóépítő- és gépgyár nonprofit szervezetének a várbeli kaszárnyaépület egy részét, valamint zöld utat kapott a Pons Danubii határon átnyúló idegenforgalmi társulás játszótér-projektje is.
A nap egyik nagy meglepetése a kulturális és sportalap keretösszegének vitamentes elosztása volt.

A február 14-i napirend talán legjelentősebb pontja a városi ingatlankezelő vállalat, a Comorra Servis járulékos szervezet idei költségvetésének megtárgyalása és jóváhagyása volt, különös tekintettel a város főellenőre, Csintalan Miklós a cégben végzett vizsgálatát összegző jelentésében közzétett értesülésekre, amelyben rámutat bizonyos jogi visszásságokra. A testület többsége - a meglehetősen alacsony részvétel mellett - egyes képviselők rosszallása ellenére az anyagot tudomásul vette és a cég idei költségvetésére is rábólintott. Így már csak egy kérdés maradt megválaszolatlan, mégpedig az, hogy a törvényileg megengedett mértéknél nagyobb vállalkozói bevételt termelő Comorra Servis járulékos szervezetet az igazgató, Nagy Tamás javaslatával összhangban részvénytársasággá átalakítják-e át, vagy valamilyen más formát találnak a törvényes működtetésre.

Szó volt továbbá a városi rendőrség munkájáról, eredményeiről, valamint az ülés végén elhangzottak a képviselők kérdései, interpellációi, illetve a legvégén az egyéb pont keretében a különböző észrevételek, kérések és felvetések.
Ezúttal is érdekes értesülésekkel szembesülhettek a jelenlévők és kameránkon keresztül a nagyérdemű is. Érdemes megnézni, meghallgatni!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!