38. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat idei első, sorrendben 38. ülésének folytatására 2018. február 14-én 14 órától került sor.

Az előző ülésen egyebek mellett döntés született a sportcsarnok tőszomszédságában építendő billiárdcsarnokról, amit elvetettek a képviselők. Továbbá elnapolták a komáromi hőszolgáltató cég a várossal hosszú évek óta húzódó telekvitájának rendezését. Döntöttek a Lehár-épületet eladásáról és bérbe adták a hajóépítő- és gépgyár nonprofit szervezetének a várbeli kaszárnyaépület egy részét, valamint zöld utat kapott a Pons Danubii határon átnyúló idegenforgalmi társulás játszótér-projektje is.
A nap egyik nagy meglepetése a kulturális és sportalap keretösszegének vitamentes elosztása volt.

A február 14-i napirend talán legjelentősebb pontja a városi ingatlankezelő vállalat, a Comorra Servis járulékos szervezet idei költségvetésének megtárgyalása és jóváhagyása volt, különös tekintettel a város főellenőre, Csintalan Miklós a cégben végzett vizsgálatát összegző jelentésében közzétett értesülésekre, amelyben rámutat bizonyos jogi visszásságokra. A testület többsége - a meglehetősen alacsony részvétel mellett - egyes képviselők rosszallása ellenére az anyagot tudomásul vette és a cég idei költségvetésére is rábólintott. Így már csak egy kérdés maradt megválaszolatlan, mégpedig az, hogy a törvényileg megengedett mértéknél nagyobb vállalkozói bevételt termelő Comorra Servis járulékos szervezetet az igazgató, Nagy Tamás javaslatával összhangban részvénytársasággá átalakítják-e át, vagy valamilyen más formát találnak a törvényes működtetésre.

Szó volt továbbá a városi rendőrség munkájáról, eredményeiről, valamint az ülés végén elhangzottak a képviselők kérdései, interpellációi, illetve a legvégén az egyéb pont keretében a különböző észrevételek, kérések és felvetések.
Ezúttal is érdekes értesülésekkel szembesülhettek a jelenlévők és kameránkon keresztül a nagyérdemű is. Érdemes megnézni, meghallgatni!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi