Ugrás a fő tartalomra

37. testület


A komáromi önkormányzat 37. ülésére 2017. december 14-én 13 órától került sor.

A sorrendben 37. ülés (ülésszak) első felvonásán az igazán fajsúlyos kérdések megvitatására és eldöntésére került sor.
A programmódosítások nyomán elsőként a polgármester irányába intézett képviselői interpellációk és kérdések hangzottak el, majd jött a KOMVaK városi víz- és csatornázási művekkel kötendő keretszerződés és egyéb módosítások megvitatása. A testület a bérek és jutalékok emelése kapcsán bocsátkozott csupán hosszabb vitába. A cégvezető, az igazgató- és felügyelőtanács javadalmazását tekintve végül Ondrej Gajdáč kompromisszumos javaslatát támogatta meg a plénum.
A lakossági expozé után jöhetett az év egyik legfontosabb határozatának meghozása, mégpedig a jövő évi költségvetés pontos tételeinek és a két rákövetkező évre vonatkozó keretszámok elfogadása. A testületi ülést megelőző bizottsági ülések és tanácsülés, valamint több képviselői egyeztetés után a megállapodás alapján benyújtott javaslat szintén úgymond simán átment.
Végül elfogadták a város folyószámla-hitelkeretének megújítását a város szezonális bevételi kilengéseinek tompítására.
Majd szintén zöld utat kapott a kommunális hulladékra vonatkozó illetékfizetés alóli felmentés igénylésének ügymenetét és feltételeit szabályozó, a járási ügyész kifogásait figyelembe vevő önkormányzati rendeletmódosítás, amelynek értelmében azok, akik bizonyíthatóan huzamosabb ideig nem tartózkodnak Komáromban egyszerűbben tudják majd visszaigényelni az említett illetéket.

A folytatásra december 21-én, csütörtökön 13 órától kerül sor.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!