37. testület


A komáromi önkormányzat 37. ülésére 2017. december 14-én 13 órától került sor.

A sorrendben 37. ülés (ülésszak) első felvonásán az igazán fajsúlyos kérdések megvitatására és eldöntésére került sor.
A programmódosítások nyomán elsőként a polgármester irányába intézett képviselői interpellációk és kérdések hangzottak el, majd jött a KOMVaK városi víz- és csatornázási művekkel kötendő keretszerződés és egyéb módosítások megvitatása. A testület a bérek és jutalékok emelése kapcsán bocsátkozott csupán hosszabb vitába. A cégvezető, az igazgató- és felügyelőtanács javadalmazását tekintve végül Ondrej Gajdáč kompromisszumos javaslatát támogatta meg a plénum.
A lakossági expozé után jöhetett az év egyik legfontosabb határozatának meghozása, mégpedig a jövő évi költségvetés pontos tételeinek és a két rákövetkező évre vonatkozó keretszámok elfogadása. A testületi ülést megelőző bizottsági ülések és tanácsülés, valamint több képviselői egyeztetés után a megállapodás alapján benyújtott javaslat szintén úgymond simán átment.
Végül elfogadták a város folyószámla-hitelkeretének megújítását a város szezonális bevételi kilengéseinek tompítására.
Majd szintén zöld utat kapott a kommunális hulladékra vonatkozó illetékfizetés alóli felmentés igénylésének ügymenetét és feltételeit szabályozó, a járási ügyész kifogásait figyelembe vevő önkormányzati rendeletmódosítás, amelynek értelmében azok, akik bizonyíthatóan huzamosabb ideig nem tartózkodnak Komáromban egyszerűbben tudják majd visszaigényelni az említett illetéket.

A folytatásra december 21-én, csütörtökön 13 órától kerül sor.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi