Ugrás a fő tartalomra

37. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 37. ülésének folytatására 2017. december 21-én 13 órától került sor.

A sorrendben 37. ülés első felvonásán két igazán fajsúlyos kérdés megvitatására és eldöntésére került sor. A képviselők egyebek mellett döntöttek a KOMVaK városi víz- és csatornázási művek alapszabály-módosításáról és a várossal kötött keretszerződés feltételeiről, majd szintén jóváhagyták a város jövő évi költségvetését.

Az ülés folytatásán megvitatták és elfogadták a városi cégek, kulturális és oktatási intézmények költségvetését az előző héten jóváhagyott keretszámok mentén. Egyedül az idősek otthona és a Comorra Servis járulékos szervezet körül alakult ki komolyabb vita. Az otthonnál a növekvő költségek miatt fogalmaztak meg a képviselők kérdéseket, a Comorránál pedig az utólag benyújtott támogatásnövelési igény verte ki úgymond a biztosítékot. Végül (vélhetően az igazgató úr távolléte miat is) maradt az eredeti, hivatal által javasolt és a képviselőkkel előtárgyalt összeg.

A testület jóváhagyta továbbá a KFC kérvényét is, amivel úgy tűnik, hogy elhárult minden akadály a magyar állam, azon belül az MLSz által támogatott stadionfelújítás útjából. Bizonytalanság csupán a befejezés után esedékes fenntartási költségek nagysága körül alakult ki, amit egyelőre számszerűsíteni senki nem tudott, viszont biztosnak tűnik, hogy a városi vagyonnövekedés értékét a klub úgymond lelakhatja majd.

A poliklinika tervdokumentációjának közbeszerzése körül is kialakult kisebb szóváltás a jelenlegi alpolgármester és a volt kollégája között, ám a főellenőri beszámoló tudomásulvételével ez a, korábban sok vitát gerjesztett ügy is lezárásra került. Persze ettől még a poliklinika épületének állaga nem javult és a jobb sorsra érdemes objektum jövője továbbra is kérdéses.

Szó volt továbbá a nagymérvű útfelújítás állásáról, milyenségéről, a késések és pluszmunkák, valamint a maradék két útszakasz felújításának a jövő évre való átütemezésének okairól.

Az egyéb programpont után, amikor a képviselők szabadon mondhatják el a lakosság által feléjük intézett kéréseket, felvetéseket a polgármester úr minden jelenlévőnek és kameránk által az egész városnak békés és áldott ünnepeket kívánt!

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!