37. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 37. ülésének folytatására 2017. december 21-én 13 órától került sor.

A sorrendben 37. ülés első felvonásán két igazán fajsúlyos kérdés megvitatására és eldöntésére került sor. A képviselők egyebek mellett döntöttek a KOMVaK városi víz- és csatornázási művek alapszabály-módosításáról és a várossal kötött keretszerződés feltételeiről, majd szintén jóváhagyták a város jövő évi költségvetését.

Az ülés folytatásán megvitatták és elfogadták a városi cégek, kulturális és oktatási intézmények költségvetését az előző héten jóváhagyott keretszámok mentén. Egyedül az idősek otthona és a Comorra Servis járulékos szervezet körül alakult ki komolyabb vita. Az otthonnál a növekvő költségek miatt fogalmaztak meg a képviselők kérdéseket, a Comorránál pedig az utólag benyújtott támogatásnövelési igény verte ki úgymond a biztosítékot. Végül (vélhetően az igazgató úr távolléte miat is) maradt az eredeti, hivatal által javasolt és a képviselőkkel előtárgyalt összeg.

A testület jóváhagyta továbbá a KFC kérvényét is, amivel úgy tűnik, hogy elhárult minden akadály a magyar állam, azon belül az MLSz által támogatott stadionfelújítás útjából. Bizonytalanság csupán a befejezés után esedékes fenntartási költségek nagysága körül alakult ki, amit egyelőre számszerűsíteni senki nem tudott, viszont biztosnak tűnik, hogy a városi vagyonnövekedés értékét a klub úgymond lelakhatja majd.

A poliklinika tervdokumentációjának közbeszerzése körül is kialakult kisebb szóváltás a jelenlegi alpolgármester és a volt kollégája között, ám a főellenőri beszámoló tudomásulvételével ez a, korábban sok vitát gerjesztett ügy is lezárásra került. Persze ettől még a poliklinika épületének állaga nem javult és a jobb sorsra érdemes objektum jövője továbbra is kérdéses.

Szó volt továbbá a nagymérvű útfelújítás állásáról, milyenségéről, a késések és pluszmunkák, valamint a maradék két útszakasz felújításának a jövő évre való átütemezésének okairól.

Az egyéb programpont után, amikor a képviselők szabadon mondhatják el a lakosság által feléjük intézett kéréseket, felvetéseket a polgármester úr minden jelenlévőnek és kameránk által az egész városnak békés és áldott ünnepeket kívánt!

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi