36. testület


A komáromi önkormányzat 36. ülésére 2017. november 9-én 13 órától került sor.

A sorrendben 36. ülés két halasztás után végre meghozta a várva-várt döntést. A város fejlesztési terve zöld utat kapott! A mintegy hatórás, olykor heves és érzelemdús vita után csak kevesen számítottak arra, hogy a Holt-Vágot érintő nyomvonal ilyen nagy támogatást kap és 17 igen szavazattal úgymond simán átmegy. Pedig ez történt.
Persze szinte mindenki elmondta azt, hogy ez mennyire rossz megoldás és, hogy tiszteletben tartja a Holt-Vág "megmentését" támogató mintegy 4 ezer komáromi polgár aláírását, de sokan azt a véleményüket is megfogalmazták, hogy a vállalkozók által aláírt memorandum is sokat nyom a latban és nem ők akarnak a városfejlesztés gátja lenni.
Néhányan, akik eddig vagy nem támogattak a meglévő nyomvonalat, vagy taktikusan kivártak, most színt kellett valljanak és többségük a terv továbbengedése mellett tette le a voksát. Ami egyébként nem kizárólag, sőt leginkább nem az elkerülőútról szól, hanem a város átfogó területrendezését és fejlesztési irányvonalait taglalja és vetíti előre.
Leegyszerűsítve, a környezetvédelem csapott össze a városfejlesztéssel, és a munkahely-teremtést feltételező fejlesztés vitte el a pálmát. Hogy jó döntés született-e? Azt az idő mutatja majd meg.

Más témára, programpontra már nem jutott idő, így a folytatást szerdára, 13 órára tűzték ki.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi