Ugrás a fő tartalomra

36. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 36. ülésének folytatására 2017. november 15-én 13 órától került sor.

A sorrendben 36. ülés első felvonásán két halasztás után a testület végre meghozta a várva-várt döntést. A város fejlesztési terve zöld utat kapott! A mintegy hatórás, olykor heves és érzelemdús vita után csak kevesen számítottak arra, hogy a Holt-Vágot érintő nyomvonal ilyen nagy támogatást kap és 17 igen szavazattal úgymond simán átmegy. Pedig ez történt.
A folytatáson az egyik legnagyobb horderejű téma a város jövő évi költségvetésének keretszámai, prioritásai voltak, amit a hivatal illetékes osztálya informatív jelleggel terjesztett a testület elé. A javaslatot a plénum, ugyan a legszűkebb többséggel, de elfogadta.
A KOMVaK városi vízmű magán-hitelállományának banki hitelre váltását előirányzó javaslat - hosszú és számos részletre rávilágító vita után - szintén zöld utat kapott, ahogy a Comorra Servis járulékos szervezet 40 ezer eurós támogatási kérvényét is jóváhagyta a testület. A kért pénzt a kezelő cég a fedett uszoda talajfűtésére szándékozik elkölteni.

Stubendek László polgármester az ülés elején hivatalosan is bejelentette Knirs Imre alpolgármester visszahívását, amely bejelentést nem követett vita, mivel ez a pont nem szerepelt az ülés napirendjén, így nem nyílt lehetőség az érintett menesztett alpolgármester azonnali hozzászólására és a kérdés megvitatására a plénumban. Erre az az ülés végén, az utolsó, egyéb programpont keretében adódhatott volna lehetőség, ám arra már nem került sor, mivel a testület másodjára sem ért a napirend végére. A folytatást jövő csütörtökre, 14 órára hirdette meg a polgármester.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!