36. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 36. ülésének folytatására 2017. november 15-én 13 órától került sor.

A sorrendben 36. ülés első felvonásán két halasztás után a testület végre meghozta a várva-várt döntést. A város fejlesztési terve zöld utat kapott! A mintegy hatórás, olykor heves és érzelemdús vita után csak kevesen számítottak arra, hogy a Holt-Vágot érintő nyomvonal ilyen nagy támogatást kap és 17 igen szavazattal úgymond simán átmegy. Pedig ez történt.
A folytatáson az egyik legnagyobb horderejű téma a város jövő évi költségvetésének keretszámai, prioritásai voltak, amit a hivatal illetékes osztálya informatív jelleggel terjesztett a testület elé. A javaslatot a plénum, ugyan a legszűkebb többséggel, de elfogadta.
A KOMVaK városi vízmű magán-hitelállományának banki hitelre váltását előirányzó javaslat - hosszú és számos részletre rávilágító vita után - szintén zöld utat kapott, ahogy a Comorra Servis járulékos szervezet 40 ezer eurós támogatási kérvényét is jóváhagyta a testület. A kért pénzt a kezelő cég a fedett uszoda talajfűtésére szándékozik elkölteni.

Stubendek László polgármester az ülés elején hivatalosan is bejelentette Knirs Imre alpolgármester visszahívását, amely bejelentést nem követett vita, mivel ez a pont nem szerepelt az ülés napirendjén, így nem nyílt lehetőség az érintett menesztett alpolgármester azonnali hozzászólására és a kérdés megvitatására a plénumban. Erre az az ülés végén, az utolsó, egyéb programpont keretében adódhatott volna lehetőség, ám arra már nem került sor, mivel a testület másodjára sem ért a napirend végére. A folytatást jövő csütörtökre, 14 órára hirdette meg a polgármester.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi