35. testület - 2. folytatás


A komáromi önkormányzat 35. ülésének 2. folytatására 2017. október 12-én 16 órától került sor.

A maradék programpontok közül a legnagyobb vitát (várhatóan) a városban zajló nagyszabású útfelújítással kapcsolatos jelentés váltotta ki. Több képviselő is kritikus megállapításokat tett a munkálatok időrendi csúszásával és az elvégzett munkák minőségével kapcsolatban. A városvezetők a képviselők és a polgárok türelmét kérték a pozitív végeredmény reményében. Azonban többen arra sarkallták a polgármester urat, hogy a csúszásokért kérje számon a kivitelezőt és annak beszállítóit, és ha lehetséges, akkor érvényesítse a szerződésbe foglalt kötbér (büntetőkamat) kirovásának lehetőségét is. A beszámolóból világossá vált, hogy néhány útszakasz befejezésére csupán jövőre kerül sor. A Király püspök utca felújításának csúszása talán a legfájóbb, hiszen ott naponta rengeteg diák és szülő közlekedik a félig kész útszakaszon, sokszor poros, sáros, csúszós úton és járdán.

Ismét terítékre került az új Duna-híd és a majdan rákapcsolódó elkerülő út kérdése. Ezúttal azon petíciós kezdeményezés jogosságának elbírálása kapcsán, amelyet mintegy hat ezer komáromi és környékbeli polgár látott el kézjegyével a Holt-Vág "úgymond" megmentésének céljából. A petícióban arra kérik a képviselőket, hogy vessék el az elkerülő út jelenleg hatályos nyomvonalát, amely érinti a Holt-Vág pihenőövezet területét. Bastrnák Tibor, parlamenti képviselő ezúttal is elmondta, hogy Komáromnak belátható időn belül kizárólag akkor lesz elkerülő útja, amely szerinte a gazdasági fejlődés záloga, ha a képviselők nem vetik el az immár minden illetékes szerv által jóváhagyott tervezetet.
A petíciós ívek átvizsgálását a képviselők végül a városi hivatalra bízták. Nem kívántak maguk közül tagokat delegálni a polgármester javaslatára felállítandó bíráló bizottságba.

Az interpellációk és kérdések ponton belül szinte minden jelen lévő képviselő szót kért és csak úgy záporoztak a kérdések, vélemények a polgármester és a városvezetés felé. További felvetések az Egyéb programpont kapcsán hangzottak el.

Az előző ülés élő adásának felvételét és az ülés rövid rövid összefoglalását ITT találják.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi