Ugrás a fő tartalomra

Elkerülő út - nyilvános fórum


Élő közvetítésünk felvétele a komáromi Tiszti pavilon épületéből az új komáromi Duna-hídra kapcsolódó leendő elkerülő út nyomvonaláról, illetve megvalósulási esélyeiről.

A nyilvános fórumon a megépülő új Duna-híd tervezési előzményeiről és a jelenlegi állapotról, a tervezett elkerülő út nyomvonaláról, illetve a jelenlegi nyomvonal meghatározásának okairól volt szó. Továbbá arról a lakossági kezdeményezésről, amely ellenzi az elkerülő út a fejlesztési tervben jóváhagyott nyomvonalát, mivel az aktivisták és az őket támogató polgárok véleménye szerint az új forgalmas elkerűlő út úgymond tönkretenné a Holt-Vág pihenő övezetet.
A tájékoztató és vitafelszólalások kapcsán a szakemberek, a politikusok, a vállalkozók és a magánemberek javarészt a megépítés szükségességét támogatták, kivéve az INEKO társadalomkutató intézet szakemberét, aki azon a véleményen volt, hogy az elkerülő út szinte felesleges. A terv ellen szólaltak fel értelemszerűen azon képviselők, helyi politikusok és aktivisták is, akik a Holt-Vág "megmentéséért" harcolnak és e cél elérése érdekében gyűjtik a támogató aláírásokat.
Döntés végül nem született. Nem is születhetett, mivel azt majd a képviselő testület hozza meg az őszi ülések valamelyikén.
Nézzék meg a fórum felvételét teljes hosszában, vágatlanul!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!