Elkerülő út - nyilvános fórum


Élő közvetítésünk felvétele a komáromi Tiszti pavilon épületéből az új komáromi Duna-hídra kapcsolódó leendő elkerülő út nyomvonaláról, illetve megvalósulási esélyeiről.

A nyilvános fórumon a megépülő új Duna-híd tervezési előzményeiről és a jelenlegi állapotról, a tervezett elkerülő út nyomvonaláról, illetve a jelenlegi nyomvonal meghatározásának okairól volt szó. Továbbá arról a lakossági kezdeményezésről, amely ellenzi az elkerülő út a fejlesztési tervben jóváhagyott nyomvonalát, mivel az aktivisták és az őket támogató polgárok véleménye szerint az új forgalmas elkerűlő út úgymond tönkretenné a Holt-Vág pihenő övezetet.
A tájékoztató és vitafelszólalások kapcsán a szakemberek, a politikusok, a vállalkozók és a magánemberek javarészt a megépítés szükségességét támogatták, kivéve az INEKO társadalomkutató intézet szakemberét, aki azon a véleményen volt, hogy az elkerülő út szinte felesleges. A terv ellen szólaltak fel értelemszerűen azon képviselők, helyi politikusok és aktivisták is, akik a Holt-Vág "megmentéséért" harcolnak és e cél elérése érdekében gyűjtik a támogató aláírásokat.
Döntés végül nem született. Nem is születhetett, mivel azt majd a képviselő testület hozza meg az őszi ülések valamelyikén.
Nézzék meg a fórum felvételét teljes hosszában, vágatlanul!

Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi