Ugrás a fő tartalomra

35. testület


A komáromi önkormányzat 35. ülésére 2017. szeptember 28-án 13 órától került sor.

Az ülés immár hagyományosan a hosszadalmas és meglehetősen kaotikus programpont-változtatással indult. Miután a sorrend letisztult, jöhetett a testületi határozatok teljesítése kapcsán felmerülő, immár szintén hagyományosnak mondható csörte. A leghevesebb ellentét Ondrej Gajdáč és Keszegh Béla között alakult ki, akik egymás szemére vetették a képviselői zsargonban csak arany, illetve gyémánt járdának nevezett járdafelújítás közbeszerzési eljárásának és kivitelezési árának jogosságát. A szlovák gimnázium igazgatója a vita nyomán az alpolgármester által a jelenleg zajló, átfogó útfelújítás közbeszerzésének és költséghatékonyságának főellenőri vizsgálatát kiegészíttette a Temető sori és a szlovák gimi előtti járdafelújítás vizsgálatával.
Majd jöhetett a közvélemény által leginkább várt "elkerülőút-gate". A mintegy kétórás vita során mindenki szót kapott, aki el szerette volna mondani véleményét (képviselők, polgárok pro és kontra). Bastrnák Tibor - parlamenti képviselőként - több ízben is szót kért és próbálta a testületet és a tiltakozó polgárokat meggyőzni az elkerülő út fontosságáról. Azt, hogy milyen sikerrel, nem tudtuk meg, mivel végül - amint az várható volt - a képviselők ismét elnapolták a döntést. Ezúttal novemberre, mivel a szakemberek ígérete szerint a városatyák akkor kapják kézhez azt a tanulmányt, amely állítólag segíthet majd a megalapozott döntéshozatalban.
A testület további részében, a lakossági panaszok meghallgatása után, a város által nyújtott sporttámogatás növeléséről vitáztak a képviselők. A vita hevében különböző lakossági csoportokat állítottak egymással szembe. Konkrétan az egyik érv az volt, hogy ha a sportra többet ad a város, mit szólnak majd hozzá a város kötelékébe tartozó minimálbér közeli juttatásért dolgozók százai. Néhány esetben a közelgő megyei választásokkal magyarázható kampányízű expozék sem hiányoztak. Ez ügyben Less Károly és ismét Keszegh Béla kapott úgymond hajba, olcsó kampányízű populizmussal vádolva meg egymást. A sportalap jövő évi 260 ezer euróról 390 ezerre, majd 2018-ban 520 ezerre való növeléséről, amit Knirs Imre javasolt, végül nem is szavaztak a képviselők, mivel az önkormányzat házszabálya ezt a kellő szakbizottsági és tanácsi megtárgyalás híján nem teszi lehetővé.

Folyt. köv., jövő csütörtökön.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!