Ugrás a fő tartalomra

34. testület


A komáromi önkormányzat 34. ülésére 2017. június 22-én 13 órától került sor.


Az ülés programján számos fontos pont volt, amelyeknek - immár szokás szerint - csak egy részét tárgyalták meg a képviselők. A folytatásra június 29-én 13 órától kerül sor. A vitatott programpontok között szerepelt a főellenőr jelebtése a KOMVaK cégben elvégzett vizsgálatáról, amit egyesek elégedettséggel nyugtáztak, mások viszont nagyon kevésnek és úgymond barátinak találtak.
A leghevesebb vita és polémia az új Duna-híd tervezett megépítése nyomán várható, a városon áthaladó tehetforgalom megnövekedése miatt szükséges északi elkerülő út nyomvonala körül alakult ki. A képviselők egy része elutasítja a viszonylag rövid időn belül (4-5 év) kivitelezhetőnek mondott, Holt-Vágot érintő nyomvonalat, viszont az alternatívának felvázolt szélesebb ívű nyomvonalat a gadóci és kavai lakosok képviselői utasították el. A képviselők végül tanácstalanságuk manifesztációjaként levonatták az anyagot a napirendről. Ezzel maradt minden a régiben, hiszen a korábbi (2005-ös) területrendezési tervben is a Holt-Vágon átívelő nyomvonal szerepel.
A minisztérium szakemberei véleménye szerint nem lenne túl bölcs dolog megváltoztatni a már korábban jóváhagyott nyomvonalat, amire a felső szervek is rábólintottak már, mert az valójában azt jelentené, hogy mindent előről kellene kezdezi (ami a megvalósulásig mintegy két évtized), ráadásul nincs garancia arra sem, hogy az új útvonalat minden érintett szakmai szerv jóváhagyja. A meglévő terv esetében ez adott, ráadásul - amennyiben a parlament megszavazza az adóssággát feloldását - az elkerülő út rövid időn belül kivitelezhetővé válik.
Amint az ülésen többször elhangzott, ez esetben nincs jó döntés, csak rossz és nagyon rossz lehetőségből választhatnak a képviselők. A legrosszabb viszont az lenne, ha Komárom elkerülő út nélkül maradna, mivel az nemcsak az életkörnyet, az utak minőségének és az életkörülmények romlását hozná magával, de a gazdasági előrelépés, iparosodás lehetőségét is elodázná. Hiszen tudjuk, az ipar ott telepedig meg, ahol jó az infrastruktúra, és az észa-déli korridor részeként így Komárom is a fejlődés főcsapásában találhatná magát.
A poliklinika eladására (bérbe adására) már nem jutott idő, pedig ezt a szavazást is nagyon sokan várták és figyelték az előzetes történéseket.
Megerősítette viszont posztján a korábban megbízott Com-média ügyvezető igazgatót, Batta Györgyöt a testület a vezetői posztján, mivel az egyetlen kihívó pályázati anyaga hiányosnak bizonyult, így valójában verseny nélkül, egyetlen indulóként futott be győztesként a korábban főszerkesztőként dolgozó városi képviselő.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!