Ugrás a fő tartalomra

34. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 34. ülésének folytatására 2017. június 29-én 13 órától került sor.


Az előző ülésen a leghevesebb (ám, mint kiderült, meddő) vita az új Duna-híd tervezett megépítése nyomán a városon áthaladó tehetforgalom valószínűsíthető megnövekedése miatt szükséges északi elkerülő út nyomvonala körül alakult ki.
Az ülés folytatásán a másik sarkalatos probléma megoldásának veselkednek (volna) neki a városatyák és városanyák, mégpedig a volt poliklinika épülete felújítási, hasznosítási koncepciójának. Eddig leginkább Knirs Imre alpolgármester (csúnya szóval élve) forszírozta az épület felújításának és tartalommal való megtöltésének ügyét a határ innenső, de főként túlsó oldalán. Most, hogy a felújításra szükséges mintegy 5 millió eurónak megfelelő forint karnyújtásnyi közelségbe került, mások is becsatlakoztak a pénzért folytatott ádáz harcba. Elsőként a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont vezetője által létrehívott nonprofit szervezet (a katolikusok), majd kisvártatva kopogni kezdett a képzeletbeli poliklinika-kapu ajtaján a komáromi székhelyű pedagógusszövetség is az egyetemmel és a reformátusokkal társulva. Mindnyájan főként közérdekű kihasználtságot álmodtak meg az épületnek. A kérdés viszont az, hogy az ilyenfajta tevékenység képes lesz-e eltartani ezt a mintegy 5 ezer négyzetméternyi alapterületű épületet. A leglényegesebb különbség (a kihasználtság tartalmán kívül) a három beadvány között a tulajdonviszony kapcsán van. Knirs Imre beadványa esetében a város lenne a tulajdonos, a katolikusok esetében eladásra kerülne az épület szimbolikus áron, a reformátusok pedig hosszú távú bérletben gondolkodnak.
A döntés azonban ezúttal is elmaradt, az érdeklődő felek ugyan is július 3-án, hétfőn találkoznak a városvezetéssel és próbálnak majd egyezségre jutni, a kért kihasználási tartalmat és tevékenységet közös nevezőre hozni. Ezen tárgyalás kimenetele függvényében a polgármester úr vélhetően rendkívüli testületi ülést hív majd össze.
Szintén nem született döntés a jégkorongszövetség által az Eötvös utcai iskola szomszédságában megépítendő tan-hokicsarnok létesítésének jóváhagyásáról, mivel az évi 150 ezer eurós fenntartási költséget a képviselők elég soknak találták. Főként annak tudatában, hogy a város 40 évre kötelezné el magát. Igaz, a jégpálya bérbedásából (amatőr hokicsapatoknak és baráti társaságoknak) befolyhatna némi pénz és vélhetően a jelenlegi jégpályát sem működtetné tovább a város, ami mintegy 80 ezer eurót emészt fel évente, de a szerződés kézhezvételéig elnapolták a kérdést a helyi döntéshozók.
A testület legfontosabb döntése a beruházási alap apróra váltása volt. Hosszú vita után sikerült úgy elosztani a pénzt, hogy még maradt is. Hat ezer eurót sikerült a tartalékalapba áthelyezni. Persze nem mindenki elégedettségére született meg a végső döntés, hiszen számos beruházás, kellő forrás hiánya miatt, nem valósulhat meg. Talán majd jövőre...
Sikerült végre a vagyonjogi kérvényeket is átvenni, amire a polgárok már jó ideje vártak.
Két pont így is elmaradt, de azt a legközelebbi rendes vagy rendkívüli időpontban összehívott ülésen tárgyalják majd meg a képviselők.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!