Ugrás a fő tartalomra

33. testület - második folytatás


A komáromi önkormányzat 33. ülésének második folytatására 2017. június 1-jén 15 órától került sor.


Mivel a 33. ülés folytatásán sem sikerült átvenni az összes anyagot, csupán harmadjára került pont a 33. ülés(szak) végére. A legfontosabb téma az új Duna-hídra csatlakozó elkerülő út nyomvonala kapcsán a közvélemény körében kialakult vita miatt a város területrendezési tervének esetleges módosítására vonatkozott. Az önkormányzati szereplők (képviselői csoportok, városvezetés és hivatal) ezúttal sem tudtak azonos nevezőre jutni a kérdésben, ezért a pontot elnapolták a következő ülésre, hogy több idő legyen érdemi álláspontot kialakítani. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy vagy a Hol-Vág felett, mellett vezet majd az elkerűlő út, vagy hosszú ideig sehol. Persze ennél sokkal árnyaltabb és összetettebb a kép, amit az ugyan meddő, mégis kellőképpen heves testületi vita is bizonyított.
A másik fontos döntés az izsai szemétlerakatot üzemeltető cég a komáromi kommunális hulladék elhelyezési díjának mintegy 20%-os növelésére tett javaslatának jóváhagyása, illetve elutasítása volt július 1-jei hatállyal. A cégvezetők a többletbevételt a telep kibővítésének és az új törvényi előírásokkal összhangba hozásának költségeire fordítanák, azzal hogy így újabb évtizedekre megoldódna a város hulladékának izsai tárolása, ami értelemszerűen olcsóbb, mintha más - távolabbi - lerakatokra hordatná el a szemetét a város. A javaslat végül elfogadásra került, tudatában annak, hogy az így megnövekedett költségre (mintegy 20 ezer euróról van szó év végéig) nem volt előzetesen előirányozva költségvetési fedezet, így ezt a pénz a hivatalnak valahol meg kell majd takarítania, vagy más területekről kell átcsoportosítania.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!


Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!