Ugrás a fő tartalomra

33. testület


A komáromi önkormányzat 33. ülésére 2017. május 18-án 13 órától került sor.


Az ülés programját több ízben módosították a képviselők, így számos - szintén fontos - programpont "átcsúszott" a következő ülésre. Így egyebek mellett a város, az idősek otthona, a művelődési központ, valamint a Comorra Servis, a termálfürdőt, szállodát, sportcsarnokot, uszodát, jégpályát és parkolási rendszert üzemeltető járulékos cég előző évi gazdálkodásának értékelését és fenntartási, illetve fejlesztési igényeit is a 33. testület jövő csütörtöki folytatásán tárgyalják majd a képviselők.
Sikerült viszont megtárgyalni és részben jóváhagyni a város tervezett fejlesztési tételeit. Heves, indulatos és helyenként szinte "vérre menő" vita alakult ki a város új információs rendszere, a volt poliklinika épületének állagfelmérési munkálataira fordított költségek elszámolása, valamint a mintegy 1,7 milliós (plusz az esetleges 15%-os többletköltség) hitelből megvalósítandó útfelújítás és a legrosszabb állapotban lévő szakaszokon a műszaki hálózatok felújítása kapcsán, amire további 400 ezer eurót hagyott jóvá a testület. Szintén élénk vitát váltott ki a Zichy-palotában található 100 négyzetméteres üzlethelyiség bérbeadása civil szervezeteknek szimbolikus, évi 100 eurós áron.
A városatyák a következő ülésen foglalkoznak majd a város vagyonának kezelését szabályozó irányelvekkel, a városi rendőrség előző évi tevékenységének értékelésével és az új Duna-hídra csatlakozó elkerülő út tervezett útvonala kapcsán kialakult vita miatt a város területrendezési tervének esetleges módosításával is.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!


Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!