33. testület


A komáromi önkormányzat 33. ülésére 2017. május 18-án 13 órától került sor.


Az ülés programját több ízben módosították a képviselők, így számos - szintén fontos - programpont "átcsúszott" a következő ülésre. Így egyebek mellett a város, az idősek otthona, a művelődési központ, valamint a Comorra Servis, a termálfürdőt, szállodát, sportcsarnokot, uszodát, jégpályát és parkolási rendszert üzemeltető járulékos cég előző évi gazdálkodásának értékelését és fenntartási, illetve fejlesztési igényeit is a 33. testület jövő csütörtöki folytatásán tárgyalják majd a képviselők.
Sikerült viszont megtárgyalni és részben jóváhagyni a város tervezett fejlesztési tételeit. Heves, indulatos és helyenként szinte "vérre menő" vita alakult ki a város új információs rendszere, a volt poliklinika épületének állagfelmérési munkálataira fordított költségek elszámolása, valamint a mintegy 1,7 milliós (plusz az esetleges 15%-os többletköltség) hitelből megvalósítandó útfelújítás és a legrosszabb állapotban lévő szakaszokon a műszaki hálózatok felújítása kapcsán, amire további 400 ezer eurót hagyott jóvá a testület. Szintén élénk vitát váltott ki a Zichy-palotában található 100 négyzetméteres üzlethelyiség bérbeadása civil szervezeteknek szimbolikus, évi 100 eurós áron.
A városatyák a következő ülésen foglalkoznak majd a város vagyonának kezelését szabályozó irányelvekkel, a városi rendőrség előző évi tevékenységének értékelésével és az új Duna-hídra csatlakozó elkerülő út tervezett útvonala kapcsán kialakult vita miatt a város területrendezési tervének esetleges módosításával is.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!


Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.

Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi