Ugrás a fő tartalomra

30. testület - 2. folytatás (útfelújítás)


A komáromi önkormányzat 30. ülésének második folytatására 2017. március 23-án 13 órától került sor.

Az ülésen a korábbi két alkalommal elnapolt programpontok tárgyalására került sor. A legnagyobb vitát a város útfelújítási programjának előkészületeiről, a közbeszerzési eljárásáról szóló beszámoló tartalma és a felújítandó utak közműhálózatának felújítasi munkálatainak finaszírozási formája válatotta ki. A képviselők végül a saját, költségvetési forrás mellett tették le a voksukat számolva az ingatlaneladásokból befolyó tervezett összegekkel is. Magát az útfelújítást hitelből szándékozzák megvalósítani a városatyák. Vita nem a hitelfelvétel és az útfelújítás ténye, hanem a közbeszerzési összeg körül alakult ki, ami a hivatal meghirdetése nyomán az áfa mértékével, mintegy 500 ezer euróval magasabb lett, mint amennyit a testület e célra előirányzott. A vitában viszont elhangzott, hogy a megversenyeztetett végösszeg az előirányzottnál is alacsonyabb lesz majd. Továbbá élénk vitát váltott ki a városi tömegközlekedés témaköre is, amire a város évről évre többet fizet rá az utasszám ütemes csökkenése miatt. Ez ügyben nem történt javaslattétel, csupán a meglévő - nem túl jó - helyzet értékelésére és néhány javaslat megfogalmazására került sor a beszámoló kapcsán.
Az ülés egyik legfontosabb pontját, a tőke jellegű beruházások megvitatását a plénum - bizonyos tételek szakbizottsági és tanácsi  megtárgyalása híján - elnapolta a következő, 31. ülésre, amelyre előreláthatólag két hét múlva, április 7-én kerül sor.

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!