Ugrás a fő tartalomra

29. testület


A komáromi önkormányzat 29. ülésére 2017. január 26-án 13 órától került sor. Nézzék meg élő közvetítésünket a testület üléséről felvételről!

Az év első rendes ülésén ismét számos témakörrel foglalkoztak a város képviselői. Egyebek mellett a következő pontok szerepeltek az ülés meghirdetett programján: főellenőri beszámoló az elvégzett ellenőrzésekről, beszámoló a határozatok teljesítéséről, a városi idősek otthona, a vmk, a Comorra Servis költségvetési javaslata és anyagi jellegü kérvényei a 2017-2019-es időszakra vonatkozólag, beszámoló a városban 2016 decemberéig megvalósult beruházásokról, beszámoló a városi járdák összefüggő javításának menetéről,  kérvények és javaslatok szociális, sport-, oktátási, művelődési és ifjúsági ügyekben, tájékoztató anyag a városi idegenforgalmi iroda átruházásáról a Dunamente Regionális Desztinációs Ügynökség hatáskörébe, kérvények és javaslatok vagyonjogi és lakásügyekben, tájékoztató anyag a város közbeszerzéseiről. Nagyobb vitát a Temető soron a tavalyi évben felújított járdaszakasz közbeszerzése körül alakult ki. Többen kifogásolták a felújításra fordított összeg nagyságát, valamint a közbeszerzés kettéválasztásának tényét. Az ülés közepén, 16 órától teret kaptak a lakosok felvetései. Az Erzsébet-szigeten lakó házaspár az újonnan felépült családi házak miatti házszámváltoztatást kifogásolta. Bósza János ismét kérdőre vont néhány önkormányzati döntést. Feszty Zsolt a házszabály után egy újabb határozatott hozott be a testületre ismételt szavazásra. Egyesek szerint veszélyes precedenst teremtve ezáltal. Ezúttal a Komáromi Jókai Színház számára korábban elutasított 15 ezer eurós támogatás ügyében történt "repeta". Ebben vélhetően szerepe volt annak a masszív médiavisszhangnak is, ami a korábbi elutasítást követte. Ezúttal a testület igent mondott a színház támogatására. Az ülés végén a képviselők is teret kaptak a polgármester úr interpellálására és a városvezetésre vonatkozó kérdések megfogalmazására.
Hosszú idő után első ízben fordult elő, hogy az ülés egy nap alatt befejeződött.

Az ülés programját és a megvitatott anyagok jegyzékét ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!