28. testület


A komáromi önkormányzat 28., rendkívüli időpontban összehívott ülésére 2016. december 21-én 14 órától került sor. Nézzék meg élő közvetítésünket felvételről!

Ezúttal csupán két pont szerepelt az ülés programján. A képviselők az ügyészi figyelmeztetést komolyabb vita nélkül tudomásul vették. A KOMVaK-vita már jóval több időt vett igénybe. Meglepő módon a 27. ülésen megválasztott igazgatótanácsi elnök, Patrik Ruman személyét nem érintette a vita. Nem kérdőjelezték meg sem a szakmai hátterét, sem a megválasztásának körülményeit a képviselők. A figyelmüket szinte kizárólag a két új igazgatótanácsi tag megválasztásának szentelték. Azért kettő, mert az ülés elején a polgármester úr tudatta a testülettel Olláry Viktor lemondási szándékát. Képviselői javaslatként három név merült fel. Andruskó Imre képviselőtársát, Korpás Péter informatikai szakembert, vállalkozót javasolta a megüresedett posztra, aki azzal a feltétellel vállalta el a jelölést, ha a tanácstagi juttatásuk az eddigi bér többszörösére emelkedik. Keszegh Béla alpolgármester a városi hivatal pénzügyi osztályvezetőjét, Bohumír Kóňát, míg kollégája Knirs Imre Szabó Róbert, vízügyi szakembert javasolta a posztra. A szavazás során Kóňa 17, Korpás 11, Szabó pedig 6 szavazatot kapott, így az első két jelölt került be a cég igazgatótanácsába. Mindezt persze a péntekre összehívott közgyűlés hivatott szentesíteni, ami vélhetően másodjára sikerül is.

Mivel ebben az évben ez volt az utolsó testületi ülés, ezúton is szeretnék minden nézőnknek, támogatónknak, ügyfelünknek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok!

Az ülés programját ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi