Ugrás a fő tartalomra

28. testület


A komáromi önkormányzat 28., rendkívüli időpontban összehívott ülésére 2016. december 21-én 14 órától került sor. Nézzék meg élő közvetítésünket felvételről!

Ezúttal csupán két pont szerepelt az ülés programján. A képviselők az ügyészi figyelmeztetést komolyabb vita nélkül tudomásul vették. A KOMVaK-vita már jóval több időt vett igénybe. Meglepő módon a 27. ülésen megválasztott igazgatótanácsi elnök, Patrik Ruman személyét nem érintette a vita. Nem kérdőjelezték meg sem a szakmai hátterét, sem a megválasztásának körülményeit a képviselők. A figyelmüket szinte kizárólag a két új igazgatótanácsi tag megválasztásának szentelték. Azért kettő, mert az ülés elején a polgármester úr tudatta a testülettel Olláry Viktor lemondási szándékát. Képviselői javaslatként három név merült fel. Andruskó Imre képviselőtársát, Korpás Péter informatikai szakembert, vállalkozót javasolta a megüresedett posztra, aki azzal a feltétellel vállalta el a jelölést, ha a tanácstagi juttatásuk az eddigi bér többszörösére emelkedik. Keszegh Béla alpolgármester a városi hivatal pénzügyi osztályvezetőjét, Bohumír Kóňát, míg kollégája Knirs Imre Szabó Róbert, vízügyi szakembert javasolta a posztra. A szavazás során Kóňa 17, Korpás 11, Szabó pedig 6 szavazatot kapott, így az első két jelölt került be a cég igazgatótanácsába. Mindezt persze a péntekre összehívott közgyűlés hivatott szentesíteni, ami vélhetően másodjára sikerül is.

Mivel ebben az évben ez volt az utolsó testületi ülés, ezúton is szeretnék minden nézőnknek, támogatónknak, ügyfelünknek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok!

Az ülés programját ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!