Ugrás a fő tartalomra

27. testület


A komáromi önkormányzat 27. ülésére 2016. december 8-án 13 órától került sor. Nézzék meg élő közvetítésünk felvétetét!

Az ülés elején a képviselői  interpellációk és egyéb kisebb horderejű kérdések megtárgyalása után eljött a délután négy óra, amikor az önkormányzat az új tárgyalási rend értelmében a polgárok felvetéseinek kíván teret adni. A tárgyalótermet megtöltötték a városi hivatal és a város alkalmazottai, valamint az 1. és 2. lakótelep polgárai. Az alkalmazotti szakszervezet nevében Ujj Ernő elnök fejtette ki a bérrendezési követelésük indoklását és nagyságát. A város vezetése a kért 20%-os emelés helyett 10%-ot adna pluszban az alkalmazottaknak két lépcsőben az állam által meghatározott 6%-os emelés fölé.
Döntés azonban nem született, mivel a költségvetés megszavazására nem került sor.
Az összeférhetetlen polgárok kapcsán a testületen elhangzottak alapján hamarosan megindul a polgári járőrözés, ám a lakosok kétkednek a lépés sikerességében. Harmadikként szót kapott Bósza János is, aki számos - olykor kellemetlen - kérdést tett fel a képviselőknek.
Az ülés végén robbant a bomba. Kiderült, hogy a KOMVaK igazgatótanácsának elnöke, Balogh Zsolt és az egyik tagja, Domonkos László is távozik a posztjáról. A testület este 10 óra körül Horváth Attila képviselő javaslatára, Balogh Zsolt ajánlásával megszavazta a igazgatótanács elnökének Patrik Rumant, az egyik állami szerv volt alkalmazottját.
Ezek persze csupán a száraz tények, a lényeg mindig az elhangzottak és az ülésen érzékelhető általános hangulat alapján csapódik le. Ez most nem reklámszöveg, tényleg érdemes megnézni az ülés felvételét!


Az ülés programját ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár!

Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj.

És valóban.

Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is.
Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább!
Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott már nem fogják…

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók jóvoltából, május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén.

Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt.

A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállították,…

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én 13 órától került sor.

A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került.

A teljes programot ITT találják meg.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!