27. testület


A komáromi önkormányzat 27. ülésére 2016. december 8-án 13 órától került sor. Nézzék meg élő közvetítésünk felvétetét!

Az ülés elején a képviselői  interpellációk és egyéb kisebb horderejű kérdések megtárgyalása után eljött a délután négy óra, amikor az önkormányzat az új tárgyalási rend értelmében a polgárok felvetéseinek kíván teret adni. A tárgyalótermet megtöltötték a városi hivatal és a város alkalmazottai, valamint az 1. és 2. lakótelep polgárai. Az alkalmazotti szakszervezet nevében Ujj Ernő elnök fejtette ki a bérrendezési követelésük indoklását és nagyságát. A város vezetése a kért 20%-os emelés helyett 10%-ot adna pluszban az alkalmazottaknak két lépcsőben az állam által meghatározott 6%-os emelés fölé.
Döntés azonban nem született, mivel a költségvetés megszavazására nem került sor.
Az összeférhetetlen polgárok kapcsán a testületen elhangzottak alapján hamarosan megindul a polgári járőrözés, ám a lakosok kétkednek a lépés sikerességében. Harmadikként szót kapott Bósza János is, aki számos - olykor kellemetlen - kérdést tett fel a képviselőknek.
Az ülés végén robbant a bomba. Kiderült, hogy a KOMVaK igazgatótanácsának elnöke, Balogh Zsolt és az egyik tagja, Domonkos László is távozik a posztjáról. A testület este 10 óra körül Horváth Attila képviselő javaslatára, Balogh Zsolt ajánlásával megszavazta a igazgatótanács elnökének Patrik Rumant, az egyik állami szerv volt alkalmazottját.
Ezek persze csupán a száraz tények, a lényeg mindig az elhangzottak és az ülésen érzékelhető általános hangulat alapján csapódik le. Ez most nem reklámszöveg, tényleg érdemes megnézni az ülés felvételét!


Az ülés programját ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi