Ugrás a fő tartalomra

27. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 27. ülésének folytatására 2016. december 15-én 13 órától került sor. Nézzék meg élő közvetítésünket felvételről!

Az előző ülés folytatásaként összehívott tanácskozás legfontosabb témája az év dokumentumának, a város jövő évi (és a rákövetkező két évre tervezett) költségvetésnek elfogadása volt. Az előző ülésen a városi hivatal és városi rendőrség alkalmazottai szinte teljesen megtöltötték a tanácstermet és a bérük emelését kérték a város vezetésétől és a város törvényhozóitól. A városvezetés a szakszervezet által igényelt 20 százalék helyett 16 %-ot tart a jövő évre vonatkozólag elfogadhatónak beleértve az állam által előirányzott kötelező 6%-os emelést, amit a pénzügyi bizottság és a képviselők is megtámogattak és végül meg is szavaztak a kért 115 ezer eurót. Talán az is hatással volt döntésükre, hogy számos alkalmazott ismét a helyszínen kísérte figyelemmel a költségvetés vitáját.
Megszavazták továbbá azt a javaslatot is, hogy bizonyos pénzek más területekről való áthelyezésével a hivatal tudjon adni évvégi jutalmat az alkalmazottaknak. Szóvá tették azonban, hogy az alkalmazottak ezen jogos igényére a hivatal miért az utolsó pillanatban reagált, ráadásul úgy, hogy ez a pont nem is szerepelt az eredeti ülés programjában, így a tárgyalási renddel ellentétesen lehetett csak jóváhagyni a prémiumokra szánt pluszforrást.
Az egész költségvetést a pénzügyi bizottság által javasolt apró változásokkal fogadta el a testület.
Az ülés végén, az egyéb programpont keretében több képviselői felvetés, kérés is elhangzott, továbbá Mayer Tibor - egy korábbi testületi döntés kapcsán - az ügyvédén keresztül kérte számon Keszegh Béla alpolgármestert az előző testületi ülésen elhangzott mondataiért. Egyébként az ülés meglehetősen nyugodt hangulatban és konstruktív szellemben zajlott, ami talán az év végi hajsza lecsengésének és a karácsonyvárásnak is betudható.

A legfrissebb információk szerint a polgármester úr a KOMVaK-vezetéssel kapcsolatos testületi ülést december 21-ére, szerdára, 14 órára kívánja összehívni.

Az ülés programját ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!