27. testület - folytatás


A komáromi önkormányzat 27. ülésének folytatására 2016. december 15-én 13 órától került sor. Nézzék meg élő közvetítésünket felvételről!

Az előző ülés folytatásaként összehívott tanácskozás legfontosabb témája az év dokumentumának, a város jövő évi (és a rákövetkező két évre tervezett) költségvetésnek elfogadása volt. Az előző ülésen a városi hivatal és városi rendőrség alkalmazottai szinte teljesen megtöltötték a tanácstermet és a bérük emelését kérték a város vezetésétől és a város törvényhozóitól. A városvezetés a szakszervezet által igényelt 20 százalék helyett 16 %-ot tart a jövő évre vonatkozólag elfogadhatónak beleértve az állam által előirányzott kötelező 6%-os emelést, amit a pénzügyi bizottság és a képviselők is megtámogattak és végül meg is szavaztak a kért 115 ezer eurót. Talán az is hatással volt döntésükre, hogy számos alkalmazott ismét a helyszínen kísérte figyelemmel a költségvetés vitáját.
Megszavazták továbbá azt a javaslatot is, hogy bizonyos pénzek más területekről való áthelyezésével a hivatal tudjon adni évvégi jutalmat az alkalmazottaknak. Szóvá tették azonban, hogy az alkalmazottak ezen jogos igényére a hivatal miért az utolsó pillanatban reagált, ráadásul úgy, hogy ez a pont nem is szerepelt az eredeti ülés programjában, így a tárgyalási renddel ellentétesen lehetett csak jóváhagyni a prémiumokra szánt pluszforrást.
Az egész költségvetést a pénzügyi bizottság által javasolt apró változásokkal fogadta el a testület.
Az ülés végén, az egyéb programpont keretében több képviselői felvetés, kérés is elhangzott, továbbá Mayer Tibor - egy korábbi testületi döntés kapcsán - az ügyvédén keresztül kérte számon Keszegh Béla alpolgármestert az előző testületi ülésen elhangzott mondataiért. Egyébként az ülés meglehetősen nyugodt hangulatban és konstruktív szellemben zajlott, ami talán az év végi hajsza lecsengésének és a karácsonyvárásnak is betudható.

A legfrissebb információk szerint a polgármester úr a KOMVaK-vezetéssel kapcsolatos testületi ülést december 21-ére, szerdára, 14 órára kívánja összehívni.

Az ülés programját ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Írj megjegyzést!

Újabb Régebbi