Ugrás a fő tartalomra

26. testület


Nézzék meg a komáromi önkormányzat 26. üléséről készült élő közvetítésünk felvételét!

A testületi ülés sarkalatosabb pontjai egyebek mellett az 1. és 2. lakótelepi problémák megoldási lehetőségeinek tárgyalása volt az összeférhetetlen polgárok ténykedésével kapcsolatban. A plénum végül nem hagyta jóvá a négy problémás bérház város általi megvásárlását, amit a lakók az egyedüli üdvözítő megoldásnak mondtak, viszont jóváhagytak egy kétszemélyes polgárőri felügyeletet nagyságrendileg évi 20 ezer euró körüli ráfordítással. A városi cégek (KOMVaK, Comorra Servis és vmk) működésével és pénzügyi igényeivel kapcsolatban a "komvakos" vita hozott érdekes és részben elszomorító értesüléseket a képviselők és a közvélemény számára. Sokan elszörnyülködtek a cég jelenlegi áldatlan helyzetén, amely - amennyiben a város nem engedi el a bérleti díj mintegy 150 ezer eurós részét - csődközelinek nevezhető. Legalább is ez derült ki a cég két legfelsőbb vezetője beszámolójából. A részleteket nehéz lenne pontosan és átfogóan ecsetelni, ezért az javaslom, hogy - amennyiben idejük engedi - nézzék, hallgassák meg a idevonatkozó vitát 2 óra 31-től!
A Comorra Servis igazgatójának, Nagy Tamásnak is megszavazta a testület azt a szándékot, hogy a termálfürdőben mintegy 5 méter magas csúszdakomplexum épüljön ki a következő szezon kezdetéig, annak ellenére, hogy a költséget egyelőre nem tudta pontosan meghatározni a cégvezető.

A maradék pontokat a képviselők jövő csütörtökön, november 10-én, 13 órától tárgyalják majd.

Az ülés programját ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár!

Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj.

És valóban.

Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is.
Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább!
Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott már nem fogják…

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók jóvoltából, május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén.

Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt.

A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállították,…

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én 13 órától került sor.

A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került.

A teljes programot ITT találják meg.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!