Ugrás a fő tartalomra

24. testület

Tekintsék meg a komáromi önkormányzat 24. üléséről készült élő közvetítés felvételét!

Az előre meghirdetett programpontok csupán egy részét sikerült megtárgyalnia a testületnek, az 1. és 2. lakótelep ügyét, ahol évek óta gondok vannak a normális közösségi léthez alkalmazkodni képtelen polgárokkal, képviselői javaslatra elnapolták.

A Com-Média Kft. élén esedékes személycserére pedig már nem jutott idő, vélhetően a csütörtöki, október 6-ára összehívott folytatáson sikerül ideiglenes igazgatót találni az országos médiatanácsba választott eddigi ügyvezető, Pék Zoltán helyére.

A városi cégek gazdálkodása kapcsán az ivó- és szennyvízkezelő vállalat jelentése óriási megrökönyödést váltott ki, hiszen az eddig csupán rosszízű pletykáknak nevezett sajtóbeli értesülések a cégbeli rossz döntésekről és visszásságokról (amit a cég részéről eddig tagadtak) ezúttal a cégvezető, Balogh Zsolt mérnök, a cég igazgatótanácsának elnöke tolmácsolásában nyertek visszaigazolást, ráadásul mindezt az élő közvetítés révén hallhatta ország, világ. (A témával kapcsolatos vitát 2:12-től tekinthetik meg).

Az ülés programját ITT találják meg. A korábbi ülések videóit pedig ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ennyi volt.

Tisztelt, KrálikTV-néző! Tisztelt, a komáromi közélet iránt érdeklődő polgár! Ahogy Kovács Ákos énekli a Bonanza Banzai egyik örökzöld dalában: valami véget ért, valami fáj. És valóban. Az ember közel másfél évtizednyi testületi tudósítói munka kényszerű befejezése után úgy érzi, hogy az élete részévé vált testületi milliő által gerjesztett, szinte utánozhatatlan adrenalinfröccs-hatás megvonása már-már szervi szintű hiányt okoz. Amit nevezhetünk akár függőségnek, illetve a hatást kiváltó ok megvonása nyomán fellépő elvonási tünetnek is. Nyilván minden függőség kezelhető, bizonyos esetekben akár gyógyítható is, így ez is, és első sorban nem is annyira rólam szól ez a történet, hanem azokról, akik e függőség rabjai a KrálikTV élő közvetítései, az én munkám által váltak. Jelentem: nincs tovább! Legalább is az eddig megszokott formában. A KrálikTV honlapján és szociális elérhetőségei által közvetített formában 2020-tól már hiába keresik majd a testületi ülések élő adását, ott m

Köszönet Hangverseny a Duna vizén

A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében, Klemen Terézia és a nagylelkű támogatók, Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók  jóvoltából,  május 22-én este élő hangversenyre került sor a komáromi személykikötő mólóján a Duna 1 lakóházzal szemben, a volt vámhivatal épülete mögött, gyakorlatilag a Duna vizén. Az érsekújvári Visual Team-nek köszönhetően minőségi, többkamerás élő közvetítés keretében bárki otthonából, vagy okostelefonon szinte bárhonnan élvezhette a minőségi zenei élményt. A közvetítés a facebookon, több oldalon és magánprofilon is megosztásra került, hasonlóképpen itt a KrálikTV oldalon is követhető volt. A szervezők és támogatók ilyen formában is szerették volna kifejezni hálájukat és megbecsülésüket mindazoknak, akik a legnezehebb koronavíros időszakban, dacolva félelemmel és bizonytalansággal, kitartóan és bátran állták a sarat, kezelték, gyógyították, ellátták a betegeket, gondoskodtak a boltok, gyógyszertárak ellátásáról, nyitva tartásáról, előállí

13. testület

A komáromi képviselő-testület 13. ülésére 2019. december 12-én  13 órától került sor. A legfontosabb döntés egyértelműen a jövő évi költségvetés elfogadása volt, ami összefüggött a városvezetés által javasolt adó- és illetékemeléssel is, ami végül - számos képviselői ellenvetés és mintegy 800 petíciós aláírás ellenére - 16 szavazattal elfogadásra került. A teljes programot ITT találják meg. Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a tanácskozásról!