Kik a legvastagabb youtube-videósok?


Az amerikai Forbes magazin összegyűjtötte az idén legtöbb pénzt keresett youtubereket. Ez a műfaj, ez a világ - megmondom őszintén -, engem valahogy nem fogott meg. De mivel az én webtévézésemmel rokon "szakma", ezért én is megosztom a listát.

Az igazság az, hogy bizony, amíg én inkább csak hobbiként, saját zsebből, anyagi ráfizetéssel működtetem az egyszemélyes webtévés cirkuszomat, ők dollármilliókat szakítanak a "youtubos standupolásukkal".

Hiába, a világ nagy piac, és ha valaki érdekes tud lenni valamilyen formában, és még a fiatal generációt is valahogy magával tudja ragadni, az bizony - nagyon - sikeres és gazdag lehet. Persze a tökéletes angol nyelvtudás és némi eredetiség azért kell hozzá, meg egy kis szakmai tudás, multimediális jártasság is, de a technikai háttér biztosítása anyagilag szinte elhanyagolható tétel.

Nos, lássuk, hogy kik és mennyit káromkodtak-jópofiztak-vicceskedtek-szakértettek össze 2018-ban (bruttó összegben)!

10. Logan Paul
14,5 millió dollár
18,6 millió feliratkozó

9. PewDiePie
15,5 millió dollár
73,5 millió feliratkozó

8. Jacksepticeye
16 millió dollár
20,8 millió feliratkozó

7. Vanoss Gaming
17 millió dollár
23,9 millió feliratkozó

6. Markiplier
17,5 millió dollár
22,4 millió feliratkozó

5. Jaffree Star
18 millió dollár
11,4 millió feliratkozó

4. DanTDM
18,5 millió dollár
33,2 millió feliratkozó

3. Dude Perfect
20 millió dollár
36,8 millió feliratkozó

2. Jake Paul
21,5 millió dollár
17,6 millió feliratkozó

1. Ryan ToysReview
22 millió dollár
17,3 millió feliratkozó

Az idei győztes, a hétéves Ryan, akinek a szülei készítettek YouTube-csatornát, hogy a kisfiú mindenféle jópofa játékokat mutasson be rajta, játsszon velük, érezze jól magát…
Hát, sikerült neki. Ráadásul a szülők sem érzik valszeg túl rosszul magukat, amikor rápillantanak a számlakivonatra. Az alábbi videóját négy hónap alatt több, mint 9 millióan látták.

Ha van kedvük, keressenek rá a top tízes felhozatal csatornáira, hátha önök is ott ragadnak és idővel lelkes követőkké válnak... Ha pedig kipróbálnák magukat vagy a gyermeküket webvideósként, egy kis havi apanázs fejében szívesen segítek! :)

Králik Róbert


Kik a legvastagabb youtube-videósok? Kik a legvastagabb youtube-videósok? Reviewed by Králik Róbert on december 05, 2018 Rating: 5