43. testület


A komáromi önkormányzat 43. testületi ülésére 2018. szeptember 13-án 13 órától került sor.

A ciklus utolsó előtti ülésén (amelynek ismét lesz "hosszabbítása") a képviselők az utóbbi 30 év talán legfontosabb döntését hozták meg. Mégpedig a KFC, a komáromi futballklub kérvényét fogadták el - meglepő módon ritka egységben -, amely szándék (majd később a tényleges ingatlanbérbeadás) meghatározhatja a stadionépítés végső kimenetelét. Jelenleg úgy tűnik, hogy a testület nem gördít majd akadályt a beruházás útjába a következő, 44. ülésen terítékre kerülő tényleges bérbeadás jóváhagyásánál sem.
A videó 3. órájától és 38. percétől kezdődő vitát a hasonló dilemmával szembesülő rimaszombati önkormányzat első embere, Simkó József polgármester is végighallgatta és a szavazás után elmondta, hogy náluk miért nem lett megszavazva a beruházás és, hogy az ő helyzetük mennyiben különbözik a komáromitól.
A vitában a korábbi kritikusok is békülékenyebb hangot ütöttek meg és támogatásukról biztosították a klubot. Hogy ez a támogató hozzáállás a már megkezdődött önkormányzati kampány része-e, vagy tárgyilagos mérlegelés eredményeként megszületett őszinte elhatározás, nem tudhatjuk, minden esetre mindnyájan örülhetünk annak, hogy ez az egész végül így alakult.
Hozzáfűzöm, hogy pár hete még nagyon nem ilyen volt a testületi retorika és közhangulat.
De spongyát rá, hajrá lilák, hajrá KFC!

A programpontok és alpontok ismét csak bő kínálatát látva arra lehetett következtetni, hogy ez az ülés sem lesz egynapos. Ez be is igazolódott. A folytatásra jövő héten csütörtökön 13 órától kerül sor.

Nézzék meg élő közvetítésünk felvételét a testületi ülésről!

Az ülés programját és a megvitatandó anyagok jegyzékét ITT találják meg.


43. testület 43. testület Reviewed by Králik Róbert on szeptember 13, 2018 Rating: 5

1 megjegyzés

  1. Komáromnak Stubendek Laci, Rimaszécs-i születésü polgármestere van, Rimaszombatban pedik a szútori születésü Simko! Két különböző ember. Stubendek Lacit gyerekkorunktól ismerjük. Simkot én csak rendőrként ismertem meg. Szerintem nyomozást akar folytatni egy nem létező pénzmosásról, Magyarországon. Simkonak, Szántónak van jogi diplomája. Három hónapos késéssel, most adták kassai jogászoknak a szerződéstervezetet. 66 évesen még polgármester akar lenni, ám szerintem fékezi a fociakadémia létrehozását. Ha nem lesz fociakadémia, biztos, hogy nem szavazok rá, remélem Te sem és még sok rimaszombati magyar!

    VálaszTörlés